Γερμανία: Η DWD προβλέπει “σύντομο αλλά έντονο κύμα καύσωνα”

Από την Τετάρτη, η ζέστη επιστρέφει. Οι μετεωρολόγοι της Γερμανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αναμένουν και πάλι ένα “έντονο κύμα καύσωνα” με θερμοκρασίες πολύ πάνω από τους 30 βαθμούς.

Η Βαυαρία μάλλον θα πρέπει να υπομείνει τον καυτό καιρό λίγο περισσότερο από την υπόλοιπη Γερμανία.

Με την έναρξη του Αυγούστου, η ζέστη εισβάλλει και πάλι στη Βαυαρία: Μετά τη δροσιά των τελευταίων ημερών του Ιουλίου, οι θερμοκρασίες σύντομα θα αυξηθούν.

Στην αρχή της εβδομάδας, ωστόσο, αναμένονται βροχές, καταιγίδες και σε ορισμένες περιπτώσεις καταιγίδες. Από τα μέσα της εβδομάδας και μετά, η Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (DWD) αναμένει ένα “νέο σημαντικό κύμα καύσωνα”.

Βροχές και καταιγίδες πιθανόν και τη Δευτέρα – στη συνέχεια ζέστη

Τη Δευτέρα, αναφέρει η μετεωρολογική υπηρεσία, ενδέχεται να σημειωθούν ισχυρές τοπικές βροχοπτώσεις έως και 25 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς και ισχυρές έως θυελλώδεις ριπές ανέμου με ταχύτητα 60 χιλιομέτρων την ώρα.

Το πρωί θα υπάρχουν ήδη πολλές νεφώσεις και μεμονωμένες βροχές στη βόρεια Βαυαρία, αργότερα και καταιγίδες. Καθώς θα προχωρά η μέρα, ο κίνδυνος βροχών και καταιγίδων θα αυξηθεί επίσης προς τα νότια.

Οι θερμοκρασίες αναμένεται να παραμείνουν ευχάριστες μέχρι την Τρίτη, με τις ημερήσιες μέγιστες θερμοκρασίες στη Βαυαρία να κυμαίνονται από 24 έως 31 βαθμούς.

Την Τετάρτη αναμένεται καύσωνας. Θα έχει “ζέστη παντού με 30 έως 35 βαθμούς”, ανέφεραν οι μετεωρολόγοι. Σύμφωνα με την πρόβλεψη, η θερμοκρασία τη νύχτα στην περιοχή του Κάτω Μάιν και στις μεγάλες πόλεις θα πέσει στην καλύτερη περίπτωση ελάχιστα κάτω από τους 20 βαθμούς.

Μόνο σε ορισμένες κοιλάδες των Άλπεων και του Βαυαρικού Δάσους θα είναι δροσεροί 13 βαθμοί, σύμφωνα με την DWD.

DWD: “Σύντομο αλλά έντονο κύμα καύσωνα”.

Σύμφωνα με την τάση του καιρού, οι θερμοκρασίες θα συνεχίσουν να αυξάνονται στο δεύτερο μισό της εβδομάδας. Θα πρόκειται για ένα “σύντομο αλλά έντονο κύμα καύσωνα”, όπως έχουν ήδη βιώσει οι άνθρωποι τους τελευταίους δύο μήνες, εξήγησε ο μετεωρολόγος της DWD Marcus Beyer.

Οι ημερήσιες μέγιστες θερμοκρασίες αναμένεται να ξεπεράσουν σαφώς τους 30 βαθμούς στη Βαυαρία την Πέμπτη και την Παρασκευή. Η μετεωρολογική υπηρεσία αναμένει ότι στη Γερμανία θα σημειωθούν έως και 39 βαθμοί Κελσίου.

Η Βαυαρία μάλλον θα πρέπει να υπομείνει τη ζέστη λίγο περισσότερο από την υπόλοιπη χώρα, επειδή την Παρασκευή θα επηρεαστεί μόνο η νοτιοανατολική Γερμανία.

Το Σαββατοκύριακο, οι θερμοκρασίες αναμένεται να διαμορφωθούν γύρω στους 30 βαθμούς. Τότε μπορείτε να “αναπνεύσετε ξανά παντού”, δήλωσε ο Beyer.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.