Γερμανία: Εγκαινιάστηκε ο πρώτος τερματικός σταθμός LNG

Όλαφ Σολτς, Ρόμπερτ Χάμπεκ και Κριστιάν Λίντνερ παρευρέθηκαν στα εγκαίνιά του στις ακτές της Βόρειας Θάλασσας στο Βίλχελμσαβεν – Ποντάρουν στο «Πλοίο της Ελπίδας» για έναν ζεστό χειμώνα

Καθώς μαίνεται ο πόλεμος του Πούτιν στην Ουκρανία, οι Γερμανοί αναλαμβάνουν δράση ενόψει του χειμώνα σε μία προσπάθεια να μειώσουν την ενεργειακή εξάρτηση από το Κρεμλίνο.

Σήμερα ο φακός απαθανάτισε χαμογελαστούς και ευδιάθετους τον Καγκελάριο της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, τον αντικαγκελάριο και νυν υπουργό Οικονομίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ και τον υπουργό Οικονομικών, Κριστιάν Λίντνερ, να εγκαινιάζουν τον πρώτο τερματικό σταθμό υγροποιημένου αερίου στη χώρα.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild», υψηλόβαθμα πολιτικά στελέχη της ατμομηχανής της Ευρωζώνης παρευρέθηκαν στα εγκαίνια του πρώτου τερματικού σταθμού υγροποιημένου αερίου που έγιναν εν πλω, στις ακτές της Βόρειας Θάλασσας στο Βίλχελμσαβεν της Κάτω Σαξονίας.

Φορώντας κράνη και κίτρινα αντιανεμικά μπουφάν, Σολτς, Χάμπεκ και Λίντνερ επισκέφτηκαν το «Πλοίο της Ελπίδας», στο οποίο ποντάρουν ότι θα τους εξασφαλίσει έναν ζεστό χειμώνα: το πλοίο «Höegh Esperanza», έχει αγκυροβολήσει από προχθές στο Βίλχεμσαβεν, γράφει το γερμανικό δημοσίευμα.

Το πλοίο που έφτασε φορτωμένο με υγροποιημένο αέριο θα κάνει το εξής: λίαν συντόμως, θα μετατρέπει το υγροποιημένο φυσικό αέριο που μεταφέρουν τα δεξαμενόπλοια σε αέρια κατάσταση τροφοδοτώντας το γερμανικό δίκτυο φυσικού αερίου. Αυτό έχει προγραμματιστεί να γίνει για πρώτη φορά την επόμενη εβδομάδα.

«Με αυτόν και τους άλλους προγραμματισμένους τερματικούς σταθμούς υγροποιημένου αερίου «LNG» που πρόκειται να τεθούν σε λειτουργία, η γερμανική παροχή ενέργειας θα είναι «ανεξάρτητη από τους ρωσικούς αγωγούς», τόνισε ο Όλαφ Σολς, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του.

Όπως επισημαίνει το γερμανικό δημοσίευμα, περίπου το 6% των αναγκών της Γερμανίας σε φυσικό αέριο θα τροφοδοτείται μέσω του τερματικού αυτού σταθμού σε ετήσια βάση.

Στα εγκαίνια του πρώτου τερματικού σταθμού υγροποιημένου αερίου, ο Γερμανός Καγκελάριος εξήρε επίσης την ταχύτατη διαθεσιμότητα των συστημάτων, κάτι που δύσκολα φαινόταν εφικτό πριν από λίγους μήνες.

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης