Γερμανία: Επίθεση στην κυβέρνηση για την αποποινικοποίηση της κάνναβης

Επικίνδυνο και αφελές χαρακτηρίζουν στελέχη των Χριστιανοδημοκρατών της Γερμανίας το κυβερνητικό σχέδιο για την αποποινικοποίηση της κάνναβης για ψυχαγωγικούς λόγους.

Σύσσωμη η συντηρητική αντιπολίτευση εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση του Όλαφ Σολτς για το σχέδιο αναφορικά με την αποποινικοποίηση της κάνναβης.

Ο Τόρστεν Φράι, στέλεχος του CDU τόνισε ότι «θα απορρίψουμε ξεκάθαρα αυτές τις ανοησίες στην Μπούντεσταγκ που θα έχουν επικίνδυνες συνέπειες στους νέους».

Η γερμανική κυβέρνηση βρίσκεται και στο στόχαστρο του CSU.

Γερμανία: Το νομοσχέδιο για την αποποινικοποίηση της κάνναβης

Το νομοσχέδιο που παρουσιάστηκε την Τετάρτη προβλέπει να επιτρέπεται η αγορά και κατοχή ως και 25 γραμμαρίων κάνναβης για ψυχαγωγικούς λόγους και η καλλιέργεια τριών φυτών κατ’ οίκον, για προσωπική χρήση.

Επιπλέον, θα είναι δυνατή η αγορά κάνναβης από ελεγχόμενες από το κράτος επιχειρήσεις, με τον μέγιστο αριθμό των ορίζεται στις 500 αλλά και την πώληση να επιτρέπεται αποκλειστικά εκεί.

Η ελάχιστη ηλικία ένταξης σε αυτές θα είναι τα 18 έτη.

Η κυβέρνηση επιχειρηματολογεί πως οι νόμιμες και επιτηρούμενες από το κράτος πωλήσεις κάνναβης δυνητικά θα προστάτευαν την υγεία των νέων και ευρύτερα τη δημόσια υγεία, καθώς θα διακινείται λιγότερη νοθευμένη ή μολυσμένη κάνναβη.

Με πληροφορίες από dpa

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης