Η παραδοσιακή εταιρεία Tupperware στο χείλος του αφανισμού;

Πλαστικά μπολ και κουτιά, που διαφημίζονταν σε μεγάλο βαθμό μέσω σχεδόν θρυλικών πάρτι πωλήσεων: η Tupperware έφερε κάποτε επανάσταση στον κόσμο του νοικοκυριού – τώρα η εταιρεία σημειώνει μεγάλες ζημίες.

Η κατασκευάστρια εταιρεία δοχείων για τρόφιμα Tupperware δέχεται ισχυρές πιέσεις στο χρηματιστήριο λόγω ανησυχιών για τη ρευστότητα.

Αφού η εταιρεία προειδοποίησε για οξεία έλλειψη μετρητών, οι μετοχές της σημείωσαν πτώση 49% στα 1,2 δολάρια τη Δευτέρα.

Η τιμή της μετοχής έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδό της από τότε που έπεσε σε χαμηλό ρεκόρ κατά την έναρξη της κρίσης της Corona πριν από περίπου τρία χρόνια.

Η Tupperware είχε δηλώσει νωρίτερα ότι η συνέχιση της λειτουργίας της ήταν αβέβαιη εν μέσω έλλειψης μετρητών.

Η εταιρεία προσέλαβε συμβούλους και ξεκίνησε συνομιλίες με πιθανούς επενδυτές για να συγκεντρώσει χρήματα.

“Η εταιρεία κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της”, υποσχέθηκε ο διευθύνων σύμβουλος Μιγκέλ Φερνάντεζ.

Επανάσταση στον κόσμο των νοικοκυριών

Η Tupperware έφερε κάποτε επανάσταση στον κόσμο του νοικοκυριού με τα μπολ και τα κουτιά της, ορισμένα από τα οποία θεωρούνται κλασικά σχεδιαστικά..

Αλλά η εταιρεία με έδρα το Ορλάντο, που ιδρύθηκε το 1946 από τον Earl Tupper, ο οποίος έφερε επανάσταση στις κουζίνες με τα πολύχρωμα “θαυματουργά μπολ” του, βρίσκεται σε κρίση.

Το τελευταίο τρίμηνο του 2022, οι πωλήσεις της υποχώρησαν κατά 20% στα 313,7 εκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Στο ισοζύγιο, η Tupperware σημείωσε ζημίες ύψους 35,7 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η εταιρεία απέτυχε επίσης να υποβάλει εγκαίρως την ετήσια έκθεσή της, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε παραβίαση των πιστωτικών συμβάσεων.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης