Γερμανία: Επιβράδυνση του πληθωρισμού τον Δεκέμβριο

Επιβράδυνση κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Δεκέμβριο στη Γερμανία, για πρώτη φορά σε έξι μήνες, παραμένοντας ωστόσο πολύ υψηλότερα από τον στόχο που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για πληθωρισμό κοντά στο 2% για το σύνολο της ευρωζώνης.

Ειδικότερα, ο Εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή, ώστε να είναι συγκρίσιμος με τα στοιχεία από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαμορφώθηκε τον Δεκέμβριο στο 5,7%, σε ετήσια βάση, μετά το επίπεδο ρεκόρ του 6% που άγγιξε τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η γερμανική Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία.

Ο εθνικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή αυξήθηκε το ίδιο διάστημα κατά 5,3%, σε ετήσια βάση, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 1992, επιταχύνοντας ελαφρώς από το 5,2% του Νοεμβρίου.

Σε επίπεδο έτους, ο Εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή της Γερμανίας ανήλθε στο 3,2% για το 2021 έναντι 0,4% που ήταν μόλις έναν χρόνο πριν, ενώ ο εθνικός Δείκτης αυξήθηκε στο 3,1% από 0,5% που ήταν το 2020.

Πηγή: Capital.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.