Γερμανία: Γυρίζει την πλάτη ο κόσμος στο Deutschlandticket;

Deutschlandticket: Το εισιτήριο των 49 ευρώ τίθεται σε κυκλοφορία σε όλη τη Γερμανία

Το Deutschlandticket των 49 ευρώ κατέκτησε τη Γερμανία στις αρχές Μαΐου 2023.

Τώρα, πέντε μήνες και πάνω από 11 εκατομμύρια πωλήσεις αργότερα, το 10 τοις εκατό των κατόχων συνδρομής αποφάσισαν ότι το εισιτήριο δεν άξιζε τελικά όλη τη φασαρία.

Το 10 τοις εκατό των συνδρομών του εισιτηρίου των 49 ευρώ ακυρώθηκε

Σύμφωνα με πανεθνική έρευνα του Verband Deutscher Verkehrsunternehmen (VDV), το 10 τοις εκατό των ατόμων που είχαν εισιτήριο 49 ευρώ έχουν πλέον τερματίσει τη συνδρομή τους.

Το εισιτήριο, το οποίο επιτρέπει στους κατόχους του απεριόριστες μετακινήσεις στα τοπικά και περιφερειακά μέσα μαζικής μεταφοράς σε ολόκληρη τη Γερμανία με 49 ευρώ το μήνα, είναι δυνατόν να αγοραστεί μόνο με κυλιόμενη πληρωμή, η οποία έχει κάποιες ιδιόρρυθμες απαιτήσεις εάν οι κάτοχοι επιθυμούν να τερματίσουν τη συνδρομή τους.

Η VDV έδωσε επίσης στη δημοσιότητα πληροφορίες σχετικά με το ποιο είδος πελατών δεν κέρδισε το εισιτήριο.

Το 7% των “Abo-Umsteigern”, όσων μετακινήθηκαν από μια διαφορετική συνδρομή τοπικών μεταφορών στο Deutschlandticket όταν κυκλοφόρησε την άνοιξη, ακύρωσαν τη συνδρομή τους.

Το 17 τοις εκατό των νέων πελατών του Deutschlandticket που αγόραζαν προηγουμένως εισιτήριο για κάθε διαδρομή δεν πείστηκαν από τη νέα προσφορά και το 19 τοις εκατό των πελατών που οδηγούσαν προηγουμένως επέστρεψαν στους αυτοκινητόδρομους.

Γιατί οι άνθρωποι ακυρώνουν τα Deutschlandtickets τους;

Από την κυκλοφορία του, το Deutschlandticket έχει δεχτεί αρκετούς επαίνους και επικρίσεις.

Για τους ανθρώπους που ζουν στις γερμανικές πόλεις και κωμοπόλεις το εισιτήριο είναι ένας πραγματικός νικητής, αλλά το συναίσθημα αυτό δεν είναι κοινό σε όλη τη χώρα.

Οι άνθρωποι που ζουν σε πιο αγροτικές περιοχές της Γερμανίας αμφισβητούν αν το εισιτήριο αξίζει το κόστος γι’ αυτούς.

Τον Αύγουστο ο Detlef Neuß, ομοσπονδιακός πρόεδρος του Συνδέσμου Επιβατών PRO BAHN, επεσήμανε ότι “υπάρχουν ακόμη δήμοι που έχουν περισσότερους από 100 κατοίκους αλλά δεν έχουν ούτε μία σύνδεση με το δίκτυο δημόσιων μεταφορών”, δήλωσε ο Neuß στο ZDF.

“Το Deutschlandticket δεν έχει δώσει τίποτα σε αυτούς τους ανθρώπους, διότι συχνά πρέπει να διανύσουν πολλά χιλιόμετρα για να φτάσουν στην επόμενη στάση λεωφορείου ή στον επόμενο σιδηροδρομικό σταθμό – το εισιτήριο είναι σχεδόν άχρηστο γι’ αυτούς”.

Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς πώς αυτή η ομάδα ανθρώπων δεν αισθάνεται έμπνευση να κάνει ένα ταξίδι με το Deutschlandticket και συνεχίζει να πληρώνει για τη συνδρομή κάθε μήνα.

Ωστόσο, μιλώντας στο ntv, ένας εκπρόσωπος της VDV δήλωσε ότι το 10% των ανθρώπων που ακυρώνουν τη συνδρομή τους είναι ένα παράδειγμα της στάσης του “πηγαινέλα” απέναντι στη συνδρομή Deutschlandticket.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι η περίοδος των διακοπών θα έχει παίξει επίσης ρόλο στην τάση αυτή.

Η μετάβαση σε διακοπές για μερικές εβδομάδες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μπορεί να αποτελέσει το κίνητρο για έναν τακτικό μετακινούμενο να ακυρώσει τη συνδρομή του.

Ομοίως, η πραγματοποίηση ενός ταξιδιού διακοπών εντός της Γερμανίας μπορεί να είναι ο λόγος που κάποιος που συνήθως μετακινείται στη δουλειά του με αυτοκίνητο αποφάσισε να αγοράσει συνδρομή κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης