Γερμανία: Η αύξηση μισθού θα αποφασιστεί την επόμενη εβδομάδα

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα δώδεκα ευρώ πρόκειται να αποφασίσει το ομοσπονδιακό υπουργικό συμβούλιο την ερχόμενη Τετάρτη.

Ο υπουργός Εργασίας Heil δήλωσε στην εφημερίδα “Tagesspiegel” ότι είναι βέβαιος ότι η κυβέρνηση θα μπορέσει στη συνέχεια να υλοποιήσει το σχέδιο.

Είπε ότι πολλοί άνθρωποι ανησυχούν για τις τρέχουσες αυξήσεις των τιμών. Σύμφωνα με τον Heil, περισσότεροι από έξι εκατομμύρια εργαζόμενοι θα επωφεληθούν από την αύξηση, κυρίως άτομα στην Ανατολική Γερμανία και γυναίκες.

Επί του παρόντος, ο κατώτατος μισθός είναι 9,82 ευρώ – η αύξηση σε 12 ευρώ έχει προγραμματιστεί για την 1η Οκτωβρίου.

Η Γερμανική Ομοσπονδία Συνδικάτων (DGB) εξήρε επίσης τα σχέδια ως σημαντική οικονομική τόνωση: ένα μεγάλο μέρος του πρόσθετου εισοδήματος θα επιστρέψει άμεσα στον οικονομικό κύκλο, δήλωσε.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.