Γερμανία: Η IG Metall ανακοινώνει νέες προειδοποιητικές απεργίες

Μετά την αποτυχία του τρίτου γύρου διαπραγματεύσεων, η επιτροπή συλλογικών διαπραγματεύσεων της IG Metall στη Γερμανία (σ.σ. συνδικάτου μετάλλου) αποφάσισε προειδοποιητικές απεργίες για τη Δευτέρα σε έντεκα πόλεις, μεταξύ των οποίων η Βρέμη, η Georgsmarienhütte, το Salzgitter και το Duisburg.

Αυτό ανακοινώθηκε από την IG Metall στο Ντίσελντορφ το Σάββατο. Το συνδικάτο θέλει να χρησιμοποιήσει τις προειδοποιητικές απεργίες για να δώσει έμφαση στα αιτήματά του πριν από τον τέταρτο γύρο διαπραγματεύσεων την Τρίτη.

Την Παρασκευή, οι εργοδότες παρουσίασαν νέα προσφορά. Προβλέπει αύξηση των μισθών κατά 4,7% για περίοδο 21 μηνών. Το συνδικάτο ζητά 8,2% για περίοδο 12 μηνών.

Μετά τον τρίτο γύρο της Παρασκευής, η ένωση εργοδοτών χάλυβα είχε καλέσει την IG Metall να “ακολουθήσει λύσεις βασισμένες στην πραγματικότητα”. Σύμφωνα με την IG Metall, περίπου 16.000 εργαζόμενοι σε 50 επιχειρήσεις έχουν συμμετάσχει σε προειδοποιητικές απεργίες στον τομέα των συλλογικών διαπραγματεύσεων από την 1η Ιουνίου.

“Το 4,7% δεν είναι αρκετό για τους εργαζόμενους σε αυτή την κατάσταση υψηλών κερδών, γεμάτων βιβλίων παραγγελιών και απότομα αυξανόμενων τιμών”, δήλωσε ο επικεφαλής της IG Metall για τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και διαπραγματευτής Knut Giesler, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Πρόσθεσε ότι οι χαλυβουργοί ήταν έτοιμοι να παρατείνουν αισθητά τη βιομηχανική δράση.

Πηγή: Capital.gr | Φωτογραφία αρχείου

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.