Χάος σε γερμανικό αεροδρόμιο: 1700 αποσκευές παρέμειναν πίσω

Αεροδρόμια: Γιατί απαγορεύονται ακόμα τα υγρά στις χειραποσκευές;

Χωρίς αποσκευές στις διακοπές; Κάποιοι άνθρωποι αναγκάστηκαν να μείνουν χωρίς βαλίτσες, καθώς 1.700 αποσκευές έμειναν στο έδαφος στο αεροδρόμιο της Νυρεμβέργης.

Ορισμένοι ταξιδιώτες προς την Τουρκία και τη Μαγιόρκα περιμένουν σήμερα με ανυπομονησία τις αποσκευές τους. Στο αεροδρόμιο της Νυρεμβέργης επικρατεί χάος αποσκευών: 1.700 αποσκευές παρέμειναν στη μητρόπολη της Φραγκονίας το Σαββατοκύριακο της Πεντηκοστής αντί να φύγουν με τους ιδιοκτήτες τους.

Ο λόγος για το χάος είναι η κοσμοσυρροή που επικρατεί στο αεροδρόμιο κατά τη διάρκεια των διακοπών της Πεντηκοστής, όπως αναφέρει το BR.

Επιπλέον, υπήρξε δυσλειτουργία στο σύστημα διαλογής αποσκευών. Μία προς μία, οι βαλίτσες πετούν τώρα μετά τους ιδιοκτήτες τους.

“Φυσικά, υπάρχει λιγότερη διαθέσιμη χωρητικότητα στα αεροπλάνα και έτσι οι αποσκευές μεταφέρονται κομμάτι-κομμάτι σε όλα τα πιθανά ελεύθερα κενά”, εξήγησε ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου Κρίστιαν Άλμπρεχτ στο BR.

Κατά συνέπεια, “ένα μεγάλο μέρος των αποσκευών που λείπουν έχει εν τω μεταξύ αποσταλεί” ή έχει ήδη φθάσει στον προορισμό των διακοπών των ιδιοκτητών του.

Το αεροδρόμιο έχει δημιουργήσει ακόμη και μια υπηρεσία για τις χαμένες αποσκευές, όπου οι παραθεριστές μπορούν να ελέγχουν αν οι βαλίτσες τους είναι ήδη καθ’ οδόν. Το Αεροδρόμιο Albrecht Dürer ζητά συγγνώμη “για την όποια αναστάτωση προκλήθηκε”.

Αεροδρόμιο Νυρεμβέργης: Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την υπηρεσία απολεσθέντων

Προφανώς, το αεροδρόμιο είχε υποθέσει ότι η βλάβη στη μονάδα διαλογής αποσκευών θα επιλυόταν γρήγορα. Το check-in συνεχίστηκε όπως είχε προγραμματιστεί.

Ωστόσο, οι βαλίτσες συσσωρεύονταν. “Και κάποια στιγμή δυστυχώς το αεροπλάνο απογειώθηκε χωρίς αποσκευές”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου στο BR.

Οποιοσδήποτε έχει επηρεαστεί θα πρέπει να επικοινωνήσει με την υπηρεσία Lost & Found στο αεροδρόμιο προορισμού ή, στην περίπτωση οργανωμένων ταξιδιών, με τον τοπικό αντιπρόσωπο του ταξιδιωτικού πράκτορα, αναφέρει η ιστοσελίδα του αεροδρομίου.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης