Γερμανία: Λύση στα αεροδρόμια με 2.000 προσλήψεις Τούρκων εργαζομένων

Για να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις προσωπικού στα αεροδρόμια, η γερμανική βιομηχανία αερομεταφορών επιδιώκει να αξιοποιήσει 2.000 προσωρινούς εργαζομένους από την Τουρκία.

Ενώσεις της βιομηχανίας αερομεταφορών υπέβαλλαν σχετική πρόταση στο Γερμανικό υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να αφαιρεθούν νομικά εμπόδια ώστε να προχωρήσει η διαδικασία αυτή.

Έχει ήδη εντοπισθεί πάροχος στην Κωνσταντινούπολη ο οποίος μπορεί να τοποθετήσει εκπαιδευμένους γερμανόφωνους εργαζομένους στα Γερμανικά αεροδρόμια.

Γερμανία: Πυρετώδεις προετοιμασίες για νέο κύμα κορωνοϊού το φθινόπωρο

Η επιστολή που απέστειλαν οι Ενώσεις αναφέρει: «Στον τομέα των υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης υπάρχει έλλειψη 2.000 υπαλλήλων. Διακρίνουμε έναν τρόπο κάλυψης αυτής της απαίτησης προσωπικού βραχυπρόθεσμα με την πρόσληψη εργαζομένων από το εξωτερικό.”

Οι εργαζόμενοι από την Τουρκία θα μιλούν τη Γερμανική γλώσσα σε επίπεδο Α2 και θα έχουν λάβει πιστοποιημένη εκπαίδευση για επικίνδυνα εμπορεύματα που πληροί τις απαιτήσεις της IATA.

Η πρόταση των Ενώσεων προβλέπει ότι ένας καθιερωμένος πάροχος υπηρεσιών αεροδρομίου θα πρέπει να προσλάβει εργαζομένους και να τους κατανείμει στα αεροδρόμια που το έχουν ανάγκη.

Το υπουργείο θα διευκολύνει τις διαδικασίες παραλείποντας την αξιολόγηση μεμονωμένων περιπτώσεων που στην πραγματικότητα χρησιμεύει για να διαπιστωθεί εάν δεν υπάρχουν διαθέσιμοι εγχώριοι αιτούντες για αυτές τις θέσεις εργασίας.

Η πρωτοβουλία στηρίζεται, μεταξύ άλλων, από την Ομοσπονδιακή Ένωση της Γερμανικής Βιομηχανίας Αερομεταφορών, την Ένωση Αεροδρομίων ADV, τις δημοτικές εργοδοτικές ενώσεις και την Εργοδοτική Ένωση Παρόχων Υπηρεσιών Επίγειας Εξυπηρέτησης.

Πηγή: tornosNEWS

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.