Γερμανία: Το ντονέρ εκτοπίζει το currywurst ως αγαπημένο fast-food

Μια έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι στη Γερμανία απομακρύνονται από τα παραδοσιακά λουκάνικα όταν πρόκειται για fast food. Η ηλικία κάνει τη διαφορά στο τι προτιμούν οι άνθρωποι, σύμφωνα με την έρευνα.

Το κεμπάπ ντονέρ έχει ξεπεράσει το currywurst ως το αγαπημένο γρήγορο φαγητό των Γερμανών, όπως έδειξε πρόσφατη έρευνα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας της YouGov, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων dpa, αποτελούν “πλήγμα” για τη φήμη της χώρας ως κατεξοχήν περιοχή που αγαπάει τα λουκάνικα.

Τι έδειξε η έρευνα για το γρήγορο φαγητό στη Γερμανία;

Περίπου το 45% των ενηλίκων ερωτηθέντων δήλωσε ότι προτιμά να φάει ντονέρ – ένα πιάτο με πλατύ ψωμί γεμάτο κρέας που λέγεται ότι εφευρέθηκε από Τούρκους μετανάστες τη δεκαετία του 1970 – παρά currywurst, το λουκάνικο σε κομματάκια αλειμμένο με κέτσαπ με άρωμα κάρυ που αποτελεί εδώ και καιρό βασικό συστατικό στα γερμανικά ταχυφαγεία.

Η έρευνα έδειξε ότι μόλις το 37% των ανθρώπων επιμένουν στο παλιό αγαπημένο currywurst, ενώ το 15% θα επέλεγε οποιαδήποτε από τις δύο προτάσεις.

Υπήρξε σαφής διαχωρισμός των γενεών στα αποτελέσματα, με την πλειοψηφία των ατόμων άνω των 55 ετών να επιλέγουν το currywurst, ενώ το 57% της ηλικιακής ομάδας 18-24 ετών προτιμούσε τα ντονέρ σε σύγκριση με το 21% που δήλωσε λάτρης του currywurst.

Οι γυναίκες ήταν επίσης περισσότερο υπέρ του ντονέρ , με το 47% να τα επιλέγει ως το γρήγορο φαγητό που προτιμά. Οι άνδρες προτίμησαν το currywurst με μικρή διαφορά 43% έναντι 42%.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Ένωσης Τούρκων Παραγωγών Ντονέρ στην Ευρώπη (ATDiD) από το 2017, υπάρχουν περίπου 40.000 καταστήματα ντονέρ στη Γερμανία, με περίπου 4.000 από αυτά στην πρωτεύουσα, το Βερολίνο – περισσότερα από ό,τι στην Κωνσταντινούπολη.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.