Τι καιρό θα κάνει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στη Γερμανία

Τι καιρό θα κάνει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στη Γερμανία

Το νέο έτος θα ξεκινήσει με σχεδόν καλοκαιρινό καιρό, καθώς οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ξαφνικό κύμα υψηλών θερμοκρασιών στη Γερμανία.

Όταν σκέφτεστε τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς στη Γερμανία, δεν έρχεται εύκολα στο μυαλό ένα μπάρμπεκιου στην ύπαιθρο ή χαλάρωση σε ένα τοπικό πάρκο, αλλά με μια “έκρηξη” ζεστού καιρού στον ορίζοντα, αυτό μπορεί να μην είναι εντελώς απίθανο.

Σύμφωνα με τη Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (DWD), η αλλαγή του χρόνου θα είναι “ασυνήθιστα ζεστή” σε πολλές περιοχές της Γερμανίας.

Ειδικότερα στη νότια Γερμανία, ο υδράργυρος αναμένεται να ξεπεράσει τους 20 βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και να φτάσει ακόμη και στους 22 βαθμούς Κελσίου.

Όσοι βρίσκονται στα νοτιοανατολικά μπορούν επίσης να προσβλέπουν σε ξηρά και ηλιόλουστα διαστήματα την Κυριακή, καθιστώντας τον καιρό ιδανικό για να βγείτε έξω.

Βορειότερα, στην κεντρική και δυτική Γερμανία – και ιδιαίτερα στην περιοχή της Κολωνίας – οι θερμοκρασίες θα μπορούσαν επίσης να φτάσουν τους 20C την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

“Αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει νέο ρεκόρ για την αλλαγή του χρόνου και θυμίζει πολύ περισσότερο άνοιξη παρά χειμώνα”, εξήγησε η DWD.

Ωστόσο, η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει ότι στις περισσότερες περιοχές ο ήπιος καιρός θα συνοδεύεται από συννεφιασμένο ουρανό και κάποιες σποραδικές βροχές.

Για τους ανθρώπους στα βόρεια και στις παράκτιες περιοχές, εν τω μεταξύ, οι καταιγίδες και οι ισχυροί άνεμοι θα μπορούσαν να μετριάσουν λίγο την εορταστική διάθεση.

“Το πού ακριβώς θα ξεκινήσει η βροχή είναι ακόμη ασαφές”, δήλωσε ο μετεωρολόγος Jürgen Schmidt στο RND την Τετάρτη.

“Αλλά στις ακτές και στη βόρεια γερμανική πεδιάδα, η αλλαγή του χρόνου θα μπορούσε να είναι βροχερή”.

Παρ’ όλα αυτά, ακόμη και σε αυτές τις περιοχές οι θερμοκρασίες ψύχους που παρατηρήθηκαν στα μέσα Δεκεμβρίου θα μοιάζουν με μακρινό παρελθόν, με τον Σμιντ να προβλέπει ότι ο υδράργυρος μπορεί να κυμανθεί γύρω στους 15 βαθμούς Κελσίου.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης