Γερμανία: Πάνω από 190.000 οι αιτήσεις ασύλου το 2021

Στη Γερμανία υποβλήθηκε πέρυσι ο υψηλότερος αριθμός αιτήσεων για τη χορήγηση ασύλου που έχει καταγραφεί από το 2017, σύμφωνα με δεδομένα της ομοσπονδιακής υπηρεσίας μετανάστευσης και προσφύγων (BAMF).

Το 2021 κατατέθηκαν 190.800 αιτήσεις, δείχνουν οι αριθμοί που περιήλθαν σε γνώση του Γερμανικού Πρακτορείου πριν από τη επίσημη δημοσιοποίησή τους.

Εξ αυτών, 148.000 ήταν αιτήσεις που υπέβαλαν αλλοδαποί για πρώτη φορά, δηλαδή ο υψηλότερος αριθμός από το 2018.

Περίπου το 17,5% αυτών των 148.000 αφορά παιδιά ηλικίας κάτω του ενός έτους, γεννημένα στη γερμανική επικράτεια.

Κατά τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που ζήτησαν άσυλο στη Γερμανία, 70.000 και πλέον, είναι πολίτες της Συρίας.

Αποτελούν τους περισσότερους αιτούντες άσυλο επί σειρά ετών, καθώς η ένοπλη σύρραξη στη χώρα της Μέσης Ανατολής, που ξέσπασε το 2011, συνεχίζεται.

Εξάλλου ο αριθμός των πολιτών του Αφγανιστάν που υπέβαλαν αιτήσεις για να τους χορηγηθεί άσυλο στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία αυξήθηκε θεαματικά το 2021, στους 31.000, ειδικά μετά την ανακατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν τον Αύγουστο.

Το 2020, υποβλήθηκαν 122.000 αιτήσεις για τη χορήγηση ασύλου στη Γερμανία, όμως το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών σημειώνει πως οι συγκρίσεις με τη χρονιά αυτή δεν έχουν ιδιαίτερο νόημα, λαμβανομένων υπόψη των δραστικών περιορισμών στις μετακινήσεις σε διεθνές επίπεδο εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Το 2017, υποβλήθηκαν αιτήσεις για τη χορήγηση ασύλου από 222.600 και πλέον ανθρώπους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.