Γερμανία: Πολλοί παραβάτες ταχύτητας γλιτώνουν χωρίς τιμωρία

Μόνο το ένα τρίτο περίπου των τροχαίων παραβάσεων στη Σαξονία τιμωρήθηκε το 2021. Ο λόγος είναι η έλλειψη προσωπικού στις κεντρικές αρχές επιβολής προστίμων και στην τροχαία.

Ειδικά οι παραβάσεις που λαμβάνουν χώρα σε αυτοκινητόδρομους συχνά δεν παρακολουθούνται. Έχει αυτό αντίκτυπο στην οδική ασφάλεια στην Σαξονία;

  • Από τις 224.000 τροχαίες παραβάσεις το 2021 στη Σαξονία, μόνο 82.000 τιμωρήθηκαν.
  • Επειδή το προσωπικό που εργάζεται στις κεντρικές αρχές επιβολής προστίμων και στην τροχαία είναι πολύ λίγο, δεν είναι δυνατή η παρακολούθηση όλων των παραβάσεων.
  • Ο Dirk Müller από τη Σχολή Αστυνομίας της Σαξονίας ζητά να αναληφθεί πολιτική δράση για τη βελτίωση της κατάστασης του προσωπικού.

Περισσότερες από 224.000 τροχαίες παραβάσεις καταγράφηκαν στη Σαξονία το 2021. Μόνο 82.000 από αυτούς τιμωρήθηκαν.

Αυτό είναι μόνο το ένα καλό τρίτο των συλληφθέντων που έπρεπε να πληρώσουν για την παραβίαση των κανόνων.

Αυτό είναι ένα γνωστό πρόβλημα, εξηγεί ο Dirk Müller, ειδικός σε θέματα οδικής κυκλοφορίας στην αστυνομική ακαδημία της Σαξονίας.

Είναι σαφές εδώ και χρόνια ότι το προσωπικό της κεντρικής αρχής για τα πρόστιμα και της τροχαίας είναι πολύ λίγο. Ακόμη και το Ελεγκτικό Συνέδριο της Σαξονίας έχει ήδη επιπλήξει αυτή την κατάσταση.

Η τροχαία μένει πίσω υπέρ άλλων εξειδικευμένων τομέων στη Σαξονία, εξηγεί ο Müller: “Υπάρχουν πολυάριθμοι καλά εκπαιδευμένοι και με κίνητρα αστυνομικοί που θα ήθελαν να χρησιμοποιούνται συχνότερα για δραστηριότητες της τροχαίας, αλλά οι οποίοι δεσμεύονται, για παράδειγμα, σε διαδηλώσεις, ενώ θα προτιμούσαν να χρησιμοποιηθούν σε εργασίες οδικής ασφάλειας, για παράδειγμα σε ελέγχους ταχύτητας”.

Το γεγονός ότι η σαξονική αρχή επιβολής προστίμων κυκλοφορίας αναγκάστηκε να παραχωρήσει σχεδόν τους μισούς από τους 20 υπαλλήλους της σε άλλες υπηρεσίες σε αυτή την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση επιδεινώνει την κατάσταση.

Αυτή η δήλωση της διεύθυνσης του κρατιδίου της Σαξονίας προς την MDR AKTUELL δείχνει σαφώς αυτό: “Μια εκτίμηση των πρόσθετων εσόδων που θα ήταν δυνατά μέσω της Κεντρικής Υπηρεσίας Προστίμων με περισσότερο διαθέσιμο προσωπικό είναι δυνατή μόνο για παρελθούσες περιόδους και μπορεί μόνο να εκτιμηθεί.

Το 2021, η Κεντρική Υπηρεσία Επιβολής Προστίμων θα μπορούσε να εισπράξει περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα και το 2022, έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2022, περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα.”

Βραχυπρόθεσμες βελτιώσεις στη στελέχωση είναι απίθανες

Στους δήμους της Σαξονίας, η παρακολούθηση της κυκλοφορίας και οι κυρώσεις λειτουργούν πολύ καλά. Τα προβλήματα εντοπίζονται στους αυτοκινητόδρομους, όπου υπεύθυνη είναι η αστυνομία των αυτοκινητοδρόμων.

Οι παραβάσεις απόστασης και ταχύτητας είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες εδώ, επισημαίνει ο Dirk Müller της Αστυνομικής Ακαδημίας της Σαξονίας: “Οι πολίτες πρέπει να μπορούν να βασίζονται στην αστυνομία από κάθε άποψη.

Και αν η αστυνομία δεν φτάνει εδώ και χρόνια στο απαραίτητο επίπεδο στελέχωσης, τότε πρέπει να πούμε ότι πρέπει να υπάρξει κάποια πολιτική παρέμβαση για να γίνει η κυκλοφορία ασφαλέστερη.

Φαίνεται απίθανο να υπάρξει βραχυπρόθεσμη βελτίωση στην ανάπτυξη του προσωπικού, είτε στις αρχές είτε στην αστυνομία.

Φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης