Γερμανία: Πήγαν για πεζοπορία στο βουνό με σορτσάκι

Το Σαββατοκύριακο, η υπηρεσία ορεινής διάσωσης χρειάστηκε να σώσει αρκετούς πεζοπόρους από το Μόναχο – χωρίς βοήθεια, οι τρεις δύσκολα θα είχαν επιβιώσει από την περιήγηση.

Παραλίγο να συντριβούν: Τρεις πεζοπόροι από το Μόναχο βρέθηκαν σε κατάσταση που απειλούσε τη ζωή τους το Σάββατο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “tz”, ξεκίνησαν την περιήγησή τους στο Karwendelspitze χωρίς χειμερινό ρουχισμό, φακό κεφαλής, κραμπόν ή τσεκούρι πάγου.

Ακόμη και καλά εξοπλισμένη, μια πεζοπορία σε χιόνι και πάγο είναι πρόκληση, όπως τονίζει πάντα η υπηρεσία διάσωσης βουνού.

Χωρίς εξοπλισμό είναι απλά επικίνδυνο. Αυτό το παρατήρησαν και οι πεζοπόροι στο Μόναχο. Σύμφωνα με την εφημερίδα “tz”, ένας από αυτούς γλίστρησε 30 μέτρα στο κενό και σταμάτησε λίγο πριν από μια πλαγιά βάθους 100 μέτρων.

Διάσωση βουνού: “Πολλοί πεζοπόροι έχουν χάσει την ταπεινότητά τους”.

Ένας από τους φίλους του είχε κολλήσει στη μέση μιας πλάκας πάγου και δεν μπορούσε ούτε να προχωρήσει με τις δικές του δυνάμεις.

Η μόνη διέξοδος ήταν να καλέσει βοήθεια. Γύρω στο μεσημέρι, οι τρεις ειδοποίησαν την υπηρεσία διάσωσης βουνών, αναφέρει η “tz”.

Κατά συνέπεια, η ομάδα διάσωσης ήρθε με χειμερινό εξοπλισμό, σχοινιά και με ελικόπτερο. Στις 4 μ.μ., οι τρεις από το Μόναχο έφτασαν με ασφάλεια στην κοιλάδα.

Σύμφωνα με την ομάδα ορεινής διάσωσης, ήταν τυχεροί που ο καιρός ήταν καλός και η ορατότητα καθαρή. Ως εκ τούτου, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης μπόρεσαν να διασώσουν γρήγορα τους πεζοπόρους που είχαν παγιδευτεί στον πάγο.

Ο Roland Ampenberger της ομάδας διάσωσης βουνού λέει: “Η ταπεινότητα έχει χαθεί για πολλούς πεζοπόρους”. Ειδικά σε χιόνι και πάγο, μια πεζοπορία είναι απλά επικίνδυνη για τους άπειρους.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.