Γερμανία: Οι πιλότοι της Lufthansa ψηφίζουν για απεργία

Σε ψηφοφορία, τα μέλη της Vereinigung Cockpit που έχουν δικαίωμα ψήφου ψήφισαν υπέρ της απεργιακής κινητοποίησης με πολύ καθαρή πλειοψηφία. Αυτό ανακοινώθηκε από το συνδικάτο σήμερα μετά την καταμέτρηση των ψήφων.

Αυτό σημαίνει ότι μια απεργία από τους περίπου 5.000 πιλότους του πυρήνα της Lufthansa είναι δυνατή με άμεση ισχύ, αλλά δεν έχει ζητηθεί προς το παρόν από το Εκτελεστικό Συμβούλιο.

Ακόμη και πριν από την καταμέτρηση, ο εμπειρογνώμονας του VC για τους μισθούς Marcel Gröls είχε εξηγήσει ότι αυτό ήταν αρχικά ένα “προειδοποιητικό σήμα” για το εκτελεστικό συμβούλιο της Lufthansa. Η διοίκηση αναμένεται τώρα να κάνει “καλές προσφορές”.

Στη Lufthansa Passenger Airlines το 97,6% των συμμετεχόντων ψήφισε υπέρ της απεργίας. Στη θυγατρική εταιρεία Cargo, το ποσοστό ήταν ακόμη υψηλότερο, 99,3%.

Μόλις την Τετάρτη, το συνδικάτο Verdi είχε σχεδόν παραλύσει τις πτήσεις της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της Γερμανίας με μια προειδοποιητική απεργία του προσωπικού εδάφους.

Περισσότερες από 1.000 πτήσεις ακυρώθηκαν και περίπου 134.000 επιβάτες αναγκάστηκαν να αλλάξουν τα σχέδια πτήσης τους.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.