Γερμανία: Η πλειοψηφία θέλει απαγόρευση της διαφήμισης αλκοόλ

Όλοι γνωρίζουν ότι οι Γερμανοί αγαπούν την μπύρα. Αλλά σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης δημοσκόπησης του τσάρου για τα ναρκωτικά της γερμανικής κυβέρνησης, δεν θέλουν να τους λέει κανείς ότι την αγαπούν.

Πάνω από τους μισούς Γερμανούς θα ήθελαν να απαγορεύσουν τις διαφημίσεις αλκοόλ

Το 59% των ανθρώπων στη Γερμανία θα υποστήριζε την πλήρη απαγόρευση των διαφημίσεων για το αλκοόλ, όπως η μπύρα, το κρασί και τα οινοπνευματώδη ποτά.

Αυτό προκύπτει από πρόσφατη αντιπροσωπευτική έρευνα που διοργάνωσε ο τσάρος των ναρκωτικών της γερμανικής κυβέρνησης, Burkhard Blienert (SPD).

Από τους ερωτηθέντες, το 76% των 1.400 δήλωσε ότι θα υποστήριζε επίσης την προσθήκη αποτρεπτικών προειδοποιήσεων στα μπουκάλια αλκοόλ, παρόμοιων με αυτές που υπάρχουν ήδη στις συσκευασίες των τσιγάρων.

Σε αντίθεση με πολλές άλλες χώρες, η διαφήμιση προϊόντων καπνού εξακολουθεί να είναι νόμιμη και διαδεδομένη στη Γερμανία.

Θα μπορούσε το αλκοόλ να γίνει πιο ακριβό στη Γερμανία;

Παρά τον σημαντικό πληθωρισμό του Döner τους τελευταίους μήνες, τα συστατικά για μια καλή βραδινή έξοδο έχουν παραμείνει σχετικά σταθερά στην τιμή τους.

Τον Φεβρουάριο, η μπύρα Warsteiner ανέβηκε σε τιμή, αλλά εξακολουθεί να είναι δυνατόν να πάρετε ένα όχι και τόσο κακό ποτήρι μπύρα με τα ψιλά που έχετε στην τσέπη σας.

Επί του παρόντος, η Γερμανία έχει ιδιαίτερα χαμηλή φορολογία στο αλκοόλ, αλλά όλα αυτά μπορεί να αλλάξουν.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 50 τοις εκατό των ερωτηθέντων θα υποστήριζε επίσης την αύξηση της τιμής των αλκοολούχων ποτών στην ομοσπονδιακή δημοκρατία, ώστε να ταιριάζει με τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους.

Ο Blienert δήλωσε επίσης στην Süddeutsche Zeitung ότι τα οινοπνευματώδη ποτά δεν θα πρέπει πλέον να πωλούνται δίπλα στα ταμεία των σούπερ μάρκετ και να προωθούνται ως προϊόν για ψώνια “πάρε και φύγε”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης