Γερμανία: Πρόστιμο 1.000 ευρώ σε ακτιβιστές της Last Generation

Newsroom

Updated on:

Οι "τρομοκράτες του κλίματος" είναι η λέξη της χρονιάς 2022

Μέλη της περιβαλλοντικής οργάνωσης Last Generation είχαν μπει μέσα στο αεροδρόμιο του Βερολίνου-Βρανδεμβούργου παρακωλύοντας την κυκλοφορία 

Η γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομία επέβαλε συνολικό πρόστιμο 1.060 ευρώ σε βάρος ακτιβιστών της περιβαλλοντικής οργάνωσης Last Generation για διαμαρτυρία τους πέρυσι στο αεροδρόμιο του Βερολίνου-Βρανδεμβούργου.

Το πρόστιμο επιβλήθηκε σε έξι άτομα που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε αυτή την κινητοποίηση στις 24 Νοεμβρίου, ανέφερε αρχικά η εφημερίδα Berliner Zeitung.

Εκπρόσωπος από το αρχηγείο της ομοσπονδιακής αστυνομίας του Βερολίνου επιβεβαίωσε το δημοσίευμα.

Δύο ακτιβιστές άσκησαν έφεση στην απόφαση, συμπλήρωσε η εκπρόσωπος.

Διαδηλωτές μπήκαν στους διαδρόμους απογείωσης και προσγείωσης του αεροδρομίου και κόλλησαν τα χέρια τους στον ασφαλτοτάπητα, προκαλώντας ολιγόωρη αναστολή των πτήσεων, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ορισμένα μέλη της Last Generation είχαν φτάσει στο αεροδρόμιο με τα τα ποδήλατά τους.

Οι κινητοποιήσεις αυτές έγιναν από τους ακτιβιστές ως μια έκκληση στον κόσμο να σταματήσει να ταξιδεύει αεροπορικώς και προς την κυβέρνηση να σταματήσει να επιδοτεί τις αερομεταφορές.

Στα μέσα Ιουλίου, μέλη της οργάνωσης μπήκαν στους διαδρόμους απογείωσης και προσγείωσης των αεροδρομίων του Αμβούργου και του Ντίσελντορφ, διακόπτοντας την κυκλοφορία.

Τον Μάιο, διαδηλωτές για το κλίμα εισήλθαν παράνομα ξανά στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου του Βερολίνου-Βρανδεμβούργου και ψέκασαν με μπογιά ένα ιδιωτικό αεροσκάφος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης