Γερμανία: Ψώνια το πρωί ή το βράδυ – πότε είναι φθηνότερα;

Γερμανία: Ψώνια το πρωί ή το βράδυ - πότε είναι φθηνότερα;

Στα πρατήρια καυσίμων, είναι ένα γνωστό φαινόμενο: Οι αριθμοί τιμών αλλάζουν αρκετές φορές την ημέρα. Αυτό όμως συμβαίνει και στα σούπερ μάρκετ; Και αν ναι, πότε είναι φθηνότερο να πάτε για ψώνια; Έχουμε τις συμβουλές!

Ακριβώς όπως οι ώρες αιχμής στην κυκλοφορία ή κατά το γέμισμα του ρεζερβουάρ, είναι προφανές στα σούπερ μάρκετ και τα εκπτωτικά καταστήματα ποια ομάδα-στόχος ψωνίζει πότε.

Τις καθημερινές, για παράδειγμα, οι συνταξιούχοι τείνουν να πηγαίνουν για ψώνια το πρωί και οι εργαζόμενοι το βράδυ μετά τη δουλειά.

Αλλά μήπως τα σούπερ μάρκετ προσαρμόζουν ανάλογα τις τιμές τους για να βγάλουν περισσότερα κέρδη;

Σύμφωνα με ειδικούς, αυτό δεν ισχύει άμεσα. Ακόμη και αν οι ετικέτες τιμών των μεμονωμένων προϊόντων λειτουργούσαν ψηφιακά, κάθε ετικέτα θα έπρεπε να ελέγχεται ξεχωριστά για να αλλάξει η τιμή, πράγμα που απαιτεί πολύ χρόνο – και επομένως δεν θα ήταν κερδοφόρο για τα σούπερ μάρκετ.

Επιπλέον, οι τιμές πολλών προϊόντων καθορίζονται απευθείας από τον κατασκευαστή και δεν μπορούν εύκολα να αλλάξουν από το σούπερ μάρκετ.

Παρ’ όλα αυτά, υπάλληλοι και πελάτες των σούπερ μάρκετ ανέφεραν ποια μικρά κόλπα μπορούν να τους βοηθήσουν να εξοικονομήσουν χρήματα στα εβδομαδιαία ψώνια τους. Η ώρα της ημέρας παίζει επίσης ρόλο, αλλά θα ξεκινήσουμε με μερικά βασικά στοιχεία.

Μην μπαίνετε στον πειρασμό των προσφορών

Πρώτα απ’ όλα, δεν συνιστάται να παρασύρεστε από τις προσφορές στα γνωστά εβδομαδιαία φυλλάδια. Οι ευκαιρίες που διαφημίζονται εκεί δεν είναι πάντα ακριβώς αυτές.

Για παράδειγμα, μπορεί τα προϊόντα να προσφέρονται τακτικά στην “τιμή προσφοράς” από άλλους προμηθευτές.

Συχνά, σύμφωνα με πληροφορίες, χαρακτηρίζονται μόνο ως ευκαιρίες, αλλά στη συνέχεια πωλούνται στην κανονική τιμή.

Επομένως, η σύγκριση των τιμών των διαφόρων εμπορικών σημάτων επιτόπου μπορεί να είναι πιο αποδοτική από την περιήγηση σε φυλλάδια.

Μια ματιά στις μάρκες είναι επίσης χρήσιμη: συχνά η μάρκα του σούπερ μάρκετ είναι σημαντικά φθηνότερη από τα προϊόντα γνωστών εμπορικών σημάτων, εξηγεί η Merkur.

Το GRland.info συνιστά επίσης προσοχή με τους εκπτωτικούς κωδικούς και τα κουπόνια. Συχνά οι αγορές συνδέονται με όρους ή ακόμη και με την αγορά πρόσθετων προϊόντων προκειμένου να μπορέσετε να διεκδικήσετε την έκπτωση.

Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να υπολογιστεί προσεκτικά εκ των προτέρων αν η προώθηση αποφέρει πράγματι όφελος για τον καταναλωτή.

Φθηνότερο αυτή την ώρα της ημέρας

Τώρα στην ώρα της ημέρας: Στην πραγματικότητα, ορισμένα προϊόντα γίνονται φθηνότερα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα τμήματα των φρέσκων προϊόντων, δηλαδή των φρούτων και των λαχανικών ή ακόμη και των αρτοσκευασμάτων.

Σε πολλά σούπερ μάρκετ και εκπτωτικά καταστήματα, αυτά προσφέρονται για κάπως λιγότερα χρήματα περίπου δύο ώρες πριν από το κλείσιμο.

Λιγότερο εξαρτώμενα από την ώρα της ημέρας, αλλά περισσότερο εξαρτώμενα από την ημέρα της εβδομάδας (Σάββατα ή πριν από τις αργίες), τα λουκάνικα και τα τυριά από το ψυγείο μπορούν επίσης να προσφέρονται σε χαμηλότερη τιμή.

Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν η ημερομηνία λήξης ισχύει μόνο για λίγες ημέρες. Σε αυτή την περίπτωση, οι καταναλωτές θα πρέπει να καταναλώνουν τα προϊόντα γρήγορα.

Τα προϊόντα αυτά μπορούν στη συνέχεια να αγοραστούν έως και 50 τοις εκατό φθηνότερα.

Τέλος, ένα διασκεδαστικό γεγονός: Συχνά, οι προσφορές στα σούπερ μάρκετ δεν επισημαίνονται πλέον ως τέτοιες, επειδή η τοποθέτηση των πρόσθετων πινακίδων απαιτεί πόρους προσωπικού που δεν μπορούν πάντα να παρασχεθούν εάν οι εργαζόμενοι πρέπει να εκτελέσουν πιο κερδοφόρες υπηρεσίες αλλού.

Ειδικά με τις ψηφιακές ετικέτες τιμών, ωστόσο, οι προσφορές ή οι προωθητικές ενέργειες μπορούν να αναγνωριστούν: Στη συνέχεια, υπάρχει ένα “A” κάτω από την τιμή στο πεδίο εμφάνισης.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης