Γερμανία: Πτώση στην κυκλοφορία νέων οχημάτων το 2021

Σημαντική μείωση κατέγραψε η κυκλοφορία νέων επιβατικών οχημάτων στη Γερμανία για το σύνολο του 2021, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.

Τα σχετικά στοιχεία για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης δείχνουν πως οι ταξινομήσεις νέων οχημάτων στη χώρα έπεσαν 10% σε περίπου 2,62 εκατ. αυτοκίνητα.

Για τον Δεκέμβριο οι ταξινομήσεις σε ετήσιο επίπεδο υποχώρησαν 27% στα 228.000 οχήματα, «μαζεύοντας» κάπως την πτώση 32% του Νοεμβρίου.

Ωστόσο, η μείωση των ταξινομήσεων για τον τελευταίο μήνα του 2021 ήταν μεγαλύτερη από την αντίστοιχη στην Ιταλία και στην Ισπανία, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Reuters.

Υπενθυμίζεται πως η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία δοκιμάζεται από την έλλειψη στους ημιαγωγούς, με τη γερμανική Daimler να εκτιμά πως το πρόβλημα των ημιαγωγών θα συνεχιστεί και για το 2022.

Πηγή: insider.gr

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.