Γερμανία: Ρεκόρ ζέστης ο Ιανουάριος – Τι θα γίνει τον Φεβρουάριο

Αν και οι θερμοκρασίες πέφτουν και πάλι, το ρίγος αναμένεται να σταματήσει τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με τις τρέχουσες μετεωρολογικές προβλέψεις…

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Dominik Jung του wetter.net, τα αποτελέσματα για τον χειμώνα 2022/23 είναι ανησυχητικά. Ο Ιανουάριος ήταν θερμότερος από ποτέ, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο.

Σύμφωνα με τους τρέχοντες υπολογισμούς, η θερμοκρασία τις πρώτες 14 ημέρες του νέου έτους είναι 8,3 βαθμούς πάνω από τον κλιματικό μέσο όρο, εξήγησε ο Γιουνγκ σε ένα σύντομο βίντεο.

“Πρόκειται για το πρώτο μισό του Ιανουαρίου που αποτελεί ρεκόρ από τότε που άρχισαν τα μετεωρολογικά αρχεία εδώ στη Γερμανία“.

Σύμφωνα με τις τρέχουσες μετεωρολογικές προβλέψεις, στο δεύτερο μισό του χειμώνα, ο Ιανουάριος, θα είναι και πάλι πιο κρύος και παγωμένος.

Η Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (DWD) έχει ήδη ανακοινώσει χιονόπτωση για τις υψηλότερες περιοχές πάνω από τα 400 μέτρα στις 15 Ιανουαρίου.

Ωστόσο, όπως εξηγεί επίσης ο μετεωρολόγος, δεν γίνεται λόγος για πραγματική έναρξη του χειμώνα.

Ο Φεβρουάριος θα είναι πάρα πολύ ζεστός

Σύμφωνα με τις τρέχουσες προβλέψεις, οι προοπτικές για τον προσεχή Φεβρουάριο δεν προμηνύουν τίποτα καλό για τους λάτρεις του χιονιού και των χειμερινών σπορ.

Ο δεύτερος μήνας του νέου έτους αναμένεται επίσης να είναι πολύ θερμότερος από τον μέσο όρο των τελευταίων δεκαετιών.

Ο Daniel Jung βασίζει τις προβλέψεις του στην αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία NOAA.

Σύμφωνα με αυτό, η θερμοκρασία στη Γερμανία τον Φεβρουάριο θα πρέπει να είναι περίπου τρεις βαθμούς πάνω από τον κλιματικό μέσο όρο για τα έτη 1991 έως 2020.

Φυσικά, οι προβλέψεις μπορούν ακόμη να αλλάξουν, αλλά μια τάση είναι σαφώς αναγνωρίσιμη, σημειώνει ο μετεωρολόγος.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης