Γερμανία: Σεισμός μεγέθους 4,4 βαθμών αναστάτωσε τον πληθυσμό

Ένας σεισμός μεγέθους 4,4 βαθμών αναστάτωσε τον πληθυσμό στη νότια Βάδη-Βυρτεμβέργη την Τετάρτη….

Την Τετάρτη, οι εξάρσεις ενός σεισμού στη Βάδη-Βυρτεμβέργη προκάλεσαν ανησυχία στον πληθυσμό. Σύμφωνα με τη Münchner Merkur, περισσότερες από 1.300 αναφορές έφτασαν στο κέντρο αναφοράς στη Βάδη-Βυρτεμβέργη μέχρι το βράδυ.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της κρατικής υπηρεσίας σεισμών στο Φράιμπουργκ, το επίκεντρο του σεισμού ήταν στη συνοριακή περιοχή μεταξύ Ελβετίας και Γαλλίας. Σύμφωνα με την κρατική γεωλογική υπηρεσία, το επίκεντρο βρισκόταν περίπου τέσσερα χιλιόμετρα από τη μικρή γαλλική πόλη Valentigney. Δεδομένου ότι το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν έξι χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια της γης, δεν αποτελούσε μεγάλο κίνδυνο: Οι βαθιοί σεισμοί έχουν συνήθως μικρή επίδραση στην επιφάνεια της γης.

Οι μετρήσεις έδειξαν μέγεθος σεισμού 4,4. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, οι αρχές αναμένουν μικρές ζημιές σε κτίρια. Σύμφωνα με τη Merkur, η Ελβετική Σεισμολογική Υπηρεσία δεν έχει λάβει ακόμη αναφορές για θύματα ή νεκρούς.

Στο τρίγωνο μεταξύ Γερμανίας, Ελβετίας και Γαλλίας σημειώνονται κατά καιρούς ελαφροί σεισμοί. Ο ισχυρότερος σεισμός στην περιοχή από τότε που έγιναν μετεωρολογικές καταγραφές στις 16 Νοεμβρίου 1911 κάτω από το Έμπινγκεν, σύμφωνα με το SWR.

Λόγω του μεγέθους 6,11 Ρίχτερ, ο σεισμός προκάλεσε πολυάριθμες ζημιές σε κτίρια στην Κωνσταντία. Μεταξύ άλλων, λέγεται ότι έπεσαν τα αγάλματα του κτιρίου Reichspost. Ακόμη και στο Μπράουνσβαϊγκ και στην Τοσκάνη, ο πληθυσμός αισθάνθηκε ακόμη τον σεισμό.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης