59,80: Είναι αυτό το πιο ακριβό κιβώτιο μπύρας στη Γερμανία;

59,80 ευρώ: Είναι αυτό το πιο ακριβό κιβώτιο μπύρας στη Φραγκονία; Το αφεντικό είναι εξαιρετικά περήφανο γι’ αυτό…

Η ζυθοποιία Hertl στην περιοχή του Μπάμπεργκ σερβίρει μπύρες που αντιπροσωπεύουν την ποικιλία και την απόλαυση.

Με τα ειδικά παραδείγματα, ένα κιβώτιο φτάνει γρήγορα λίγο κάτω από τα 60 ευρώ. Γιατί η τιμή δεν είναι ωστόσο ασυνήθιστη.

Αν θέλετε να προμηθευτείτε μπύρα σε μια αγορά ποτών στη Βαυαρία, συνήθως πληρώνετε μεταξύ 15 και 20 ευρώ ανά κιβώτιο – ανάλογα με τη μάρκα και τη γκάμα.

Στην αγορά ποτών Ultsch στο Weismain (περιοχή του Lichtenfels), πολλοί πελάτες μένουν έκπληκτοι, επειδή εδώ υπάρχει μια πολύ ιδιαίτερη μπύρα που κοστίζει το ποσό των 59,80 ευρώ ανά κιβώτιο.

Η υψηλή τιμή έχει ένα συγκεκριμένο υπόβαθρο, το οποίο εξηγεί ο David Hertl από την ομώνυμη ζυθοποιία στο Schlüsselfeld σε συνέντευξή του.

“Στην πραγματικότητα, η μπύρα διατίθεται μόνο με το μπουκάλι στην τιμή των τριών ευρώ”, εξηγεί ο υπεύθυνος μπύρας.

Η εν λόγω μπύρα είναι η “Brauer Carsten Fake Lager”. Η μπύρα που ζυμώνεται με κορυφαία διαδικασία ζύμωσης παρασκευάζεται σαν Pale Ale, αλλά η γεύση της μοιάζει με lager.

Έχει μια πολύ πιπεράτη, δυνατή και ελαφρώς φρουτώδη νότα, περιγράφει ο Hertl το ιδιαίτερο ποτό.

Πήρε το όνομά της από τον εφευρέτη της Carsten Mümmler. Είναι ο νέος επικεφαλής ζυθοποιός στο ζυθοποιείο στο Schnaid και σερβίρει εκεί την μπύρα που πήρε το όνομά του.

Η μαγιά για την “Brauer Carsten Fake Lager” ανακαλύφθηκε μόλις πριν από έξι χρόνια. Ο Mümmler αφιέρωσε έξι μήνες για την ανάπτυξη του ποτού.

Πρώτα έγινε μια δοκιμαστική παρασκευή, η ιδέα έπρεπε να αναπτυχθεί, στη συνέχεια έγινε περαιτέρω παρασκευή και τελειοποίηση. Στην αρχή παρήχθησαν μόνο 1.500 λίτρα.

Σε σύγκριση με άλλα είδη μπύρας, πρόκειται για πολύ μικρή ποσότητα. Ο Hertl το ξεκαθαρίζει: η μπύρα δεν είναι ένα μαζικό προϊόν, γι’ αυτό και δικαιολογείται η υψηλότερη τιμή.

Η ζυθοποιία Hertl προμηθεύει τις ειδικές φιάλες μόνο σε περιφερειακούς εμπόρους, ντελικατέσεν ή ορισμένους προμηθευτές μπύρας χειροτεχνίας.

Δεδομένου ότι η μπύρα πουλάει τόσο καλά στο κατάστημα ποτών Ultsch στο Weismain, προσφέρεται εκεί κατ’ εξαίρεση σε κιβώτια – και έχει μεγάλη ζήτηση.

“Αυτό είναι τρελό. Οι άνθρωποι την παίρνουν τόσο επιμελώς επειδή είμαστε ακόμα φθηνοί στον τομέα της craft μπύρας”, λέει ο Hertl.

Ενώ το κιβώτιο στα 59,80 ευρώ κάνει τους κανονικούς πότες μπύρας να ιδρώνουν στο ταμείο, είναι σχεδόν παζάρι μεταξύ των οπαδών της craft μπύρας.

Η βιοτεχνία μπύρας Hertl παράγει πολλές άλλες ειδικές μπύρες. Όλες τους παρασκευάζονται σύμφωνα με το νόμο περί καθαρότητας, όπως η “Brauer Carsten Fake Lager”. Υπάρχουν 44 ποικιλίες ετησίως.

Η αποστολή της ζυθοποιίας: “Θέλουμε να προσφέρουμε στους πελάτες όσο το δυνατόν περισσότερες τρελές μπύρες”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης