Τέμπη: Οι δυο Ελληνίδες της Γερμανίας που έχασαν την ζωή τους

Δύο γυναίκες από την περιοχή Rems-Murr σκοτώθηκαν επίσης στην τραγική σύγκρουση δύο τρένων στην Ελλάδα.

Η Ευαγγελία Κουκαριώτου dos Santos Silva και η αδελφή της Χρυσή Κουκαριώτου ήθελαν να επισκεφθούν τον αδελφό τους στην πατρίδα τους και κάθονταν στο πρώτο βαγόνι.

Η κλήση ξύπνησε τον Φερνάντο ντος Σάντος στις 2 τα ξημερώματα. Η κόρη του ενημέρωσε τον 64χρονο άνδρα από την Backnang ότι η μητέρα της Ευαγγελία και η θεία της Χρυσή ήταν στο τρένο που συγκρούστηκε με εμπορευματική αμαξοστοιχία στο δρόμο από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη.

Ήταν ήδη σαφές εκείνη την ώρα ότι θα υπήρχαν πολλοί νεκροί.

Το ίδιο βράδυ, ο Φερνάντο ντος Σάντος Σίλβα και οι δύο κόρες του πήγαν στη Φρανκφούρτη και έκλεισαν την πρώτη πτήση για τη Θεσσαλονίκη.

Παρ’ όλα αυτά, η αβεβαιότητα για την τύχη των αγαπημένων τους προσώπων συνεχίστηκε για πολλές, πολλές ώρες μέχρι να υπάρξει ταυτοποίηση του DNA.

Μόνο μετά από τρεις ημέρες ήταν βέβαιο: οι δύο γυναίκες από την Backnang ήταν μεταξύ των 57 νεκρών.

Παρόλο που δεν μπόρεσαν να ανασυρθούν πτώματα με τη συνήθη έννοια από τα εντελώς καμένα και απανθρακωμένα βαγόνια, μπορούσε να πιστοποιηθεί από τα εισιτήρια ότι οι δύο αδελφές κάθονταν στο πρώτο βαγόνι του τρένου.

Και εκεί, κανένας επιβάτης δεν είχε την παραμικρή πιθανότητα επιβίωσης.

Σημείωση: Μόνο ένας νεαρός φοιτητής παλεύει στην εντατική και δίνει την μάχη της ζωής του.

Το ζευγάρι ανυπομονούσε να βγει στη σύνταξη

Ο Φερνάντο ντος Σάντος είναι συντετριμμένος. Αναφέρει πόσο πολύ αυτός και η σύζυγός του ανυπομονούσαν να συνταξιοδοτηθούν μαζί.

Είχε εργαστεί στην Bosch για περισσότερα από 40 χρόνια πριν πάρει μερική σύνταξη πέρυσι. Και ο 64χρονος, ο οποίος εργαζόταν στην Höfliger για πολλά χρόνια, ανυπομονούσε επίσης για την επερχόμενη συνταξιοδότησή του.

Ο Fernando dos Santos περιγράφει τις τραγικές συνθήκες γύρω από τις τελευταίες ημέρες του αγαπημένου του προσώπου.

Αρχικά, είχε προγραμματιστεί ότι η σύζυγός του και η αδελφή της Χρυσή θα πήγαιναν στο χωριό τους (Αδριανή Δράμας) για να συναντήσουν τον αδελφό τους.

Ήθελε να ταξιδέψει στο σπίτι του από την Αθήνα, αλλά έμαθε στα μισά της διαδρομής ότι ο ξάδελφός του, ο οποίος είχε αρρωστήσει, είχε πεθάνει στην Αθήνα.

Και έτσι επέστρεψε στην Αθήνα. Οι δύο αδελφές πήραν επίσης το τρένο για την πρωτεύουσα για να παραστούν στην κηδεία.

Η καταστροφή συνέβη όταν οι δύο αδελφές θέλησαν να επιστρέψουν στη Θεσσαλονίκη.

Το τελευταίο τηλεφώνημα έγινε στο μοιραίο τρένο

Το αρχικό σχέδιο ήταν να έρθει και ο Φερνάντο ντος Σάντος στην Αδριανή Δράμας στις αρχές Μαρτίου- η σύζυγός του είχε κλείσει διακοπές μιας εβδομάδας μαζί του μετά την επίσκεψή της στην πατρίδα.

“Υποτίθεται ότι θα ήταν μια έκπληξη για μένα- ακόμη και σήμερα δεν ξέρω πού θα πηγαίναμε”, δήλωσε ο χήρος.

Ξανά και ξανά κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο λόγος του παραπαίει, “είναι όλα τόσο εξωπραγματικά”, λέει. “Σκέφτομαι όλη την ώρα, τώρα θα χτυπήσει το τηλέφωνο και θα με πάρει η γυναίκα μου”.

Η τελευταία φορά που μίλησαν μεταξύ τους ήταν στο τρένο. Είναι παντρεμένοι από το 1980, 43 χρόνια, και έχουν δύο κόρες, ηλικίας 39 και 31 ετών, και έναν εξάχρονο εγγονό που ήταν η αδυναμία για τη νεαρή γιαγιά.

Ο Φερνάντο ντος Σάντος στέκεται μπροστά από το περιποιημένο σπίτι του και χωρίς λόγια δείχνει προς τα πίσω: “Δεν θέλω και δεν μπορώ να ζήσω πια εδώ. Δεν ξέρω πώς να συνεχίσω”.

Η τελευταία κατοικία

Η Χρυσή Κουκαριώτου είχε επίσης σχέση με τη Backnang. Η 55χρονη μεγάλωσε με την αδελφή της στο Winnenden πριν επιστρέψει στην Ελλάδα για σπουδές.

Πριν από τέσσερα χρόνια, επέστρεψε στη Γερμανία με την κόρη της και μετακόμισε σε ένα διαμέρισμα στη Backnang πολύ κοντά στην αδελφή της. Μόλις πριν από έξι μήνες μετακόμισε και πάλι στο Kernen.

Οι δύο αδελφές θάφτηκαν στον τάφο των γονιών τους στην πατρίδα τους. Στη Backnang θα πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στην ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Βασιλείου.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης