Γερμανία: Στο 2,7% η ανάπτυξη της οικονομίας για το 2021

Με ρυθμό 2,7% αναπτύχθηκε η γερμανική οικονομία για το σύνολο του 2021, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας (Destatis).

Η μέτρηση βρίσκεται εντός των προβλέψεων των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Για το σύνολο του 2020 λόγω της πανδημίας του κορονοϊού η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 4,6%, σύμφωνα με την αναθεωρημένη μέτρηση της Destatis έναντι ύφεσης 5% που ανέφερε η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Η ανάπτυξη 2,7% στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης ήρθε εν μέσω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, των προβλημάτων στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα και των αυξημένων τιμών λόγω του πληθωρισμού στη Γερμανία, που βρίσκεται σε υψηλό πολλών δεκαετιών.

Σύμφωνα με την Destatis, η ανάπτυξη της οικονομίας για το 2021 ήταν 2% μικρότερη από αυτή του 2019, δείχνοντας πως το γερμανικό ΑΕΠ απέχει ακόμα από τα να επιστρέψει στα προ πανδημίας επίπεδα

Υψηλότερο έλλειμμα στη Γερμανία

Ακόμα, η Γερμανία κατέγραψε υψηλότερο έλλειμμα γενικής κυβέρνησης (καθαρός δανεισμός) για το 2021, καθώς αυτό διαμορφώθηκε στα 153,9 δισ. ευρώ έναντι 145,2 δισ. ευρώ για το 2020.

Πηγή: insider.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.