Γερμανία: Το συνδικάτο Ver.di υπέρ της απεργίας στα ταχυδρομεία

Το γερμανικό συνδικάτο Ver.di ψήφισε σήμερα υπέρ της “επ’ αόριστον” απεργίας των εργαζομένων στα ταχυδρομεία, ζητώντας αυξήσεις μισθών 15% ώστε να καλυφθούν οι απώλειες εισοδήματος λόγω του υψηλού πληθωρισμού.

Στην ψηφοφορία, το 85,9% των συμμετεχόντων “τάχθηκε υπέρ της επ’ αόριστον απεργίας” στην Deutsche Post, την ταχυδρομική υπηρεσία της Γερμανίας, ανέφερε το συνδικάτο.

Δεν έχει ανακοινωθεί προς το παρόν πότε θα ξεκινήσει η απεργία.

Η ψηφοφορία αυτή ωστόσο αυξάνει την πίεση, πριν από τον νέο γύρο των καθοριστικών διαπραγματεύσεων που θα διεξαχθεί την Παρασκευή μεταξύ των συνδικάτων και της διεύθυνσης της εταιρείας.

Το Ver.di ζητά αυξήσεις 15% για τους 160.000 εργαζομένους στα ταχυδρομεία, για να αντισταθμιστεί ο υψηλός πληθωρισμός που έφτασε το 8,7% τον Φεβρουάριο.

Η Deutsche Post προτείνει από την πλευρά της τη χορήγηση ενός “αφορολόγητου πριμ” ύψους 3.000 ευρώ και αύξηση μισθού κατά 340 ευρώ μηνιαίως, από το 2024.

Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε σήμερα από τα μέλη του συνδικάτου.

“Η Deutsche Post έχει τώρα την ευθύνη να αποφύγει αυτήν την επ’ αόριστον απεργία, μέσω της βελτίωσης της πρότασής της” ανέφερε σε μια ανακοίνωσή της η αντιπρόεδρος του Ver.di, Αντρέα Κότσις.

Η διεύθυνση των ταχυδρομείων ζήτησε να αποφευχθούν “απεργίες που δεν είναι προς το συμφέρον ούτε των πελατών, ούτε των υπαλλήλων”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.