Το Car Sharing γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στη Γερμανία

Miles, Free Now, Flinkster, Share Now ή Cambio: οι περισσότεροι άνθρωποι που ζουν στη Γερμανία θα έχουν παρατηρήσει τα τελευταία χρόνια περισσότερα από αυτά τα οχήματα των εταιρειών κοινής χρήσης αυτοκινήτων παρκαρισμένα στους δρόμους έξω από τα σπίτια τους.

Τώρα, νέα στοιχεία αποκάλυψαν ότι το φαινόμενο του “Carsharing” γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στην ομοσπονδιακή δημοκρατία όσο περνούν τα χρόνια.

Η κοινή χρήση αυτοκινήτων σε άνοδο στη Γερμανία

Μια πιο φιλική προς το περιβάλλον εκδοχή της ιδιοκτησίας ενός ιδιωτικού αυτοκινήτου, η κοινή χρήση αυτοκινήτων υπάρχει εδώ και δεκαετίες στη Γερμανία.

Όμως, με την περαιτέρω ανάπτυξη των υπηρεσιών που βασίζονται σε εφαρμογές τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι Γερμανοί εγκαταλείπουν το όνειρο της ιδιοκτησίας αυτοκινήτου και στρέφονται σε μεγάλες νεοσύστατες εταιρείες κοινής χρήσης αυτοκινήτων αντί για πιο τοπικές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων.

Σε ολόκληρη την ομοσπονδιακή δημοκρατία, σχεδόν 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι είναι πλέον εγγεγραμμένοι σε εφαρμογές κοινής χρήσης αυτοκινήτων, 30 τοις εκατό περισσότεροι από ό,τι μόλις πριν από ένα χρόνο.

Ο διαμοιρασμός αυτοκινήτων αποτελεί μέρος της επανάστασης στις μεταφορές

Αν και οι εταιρείες κοινής χρήσης αυτοκινήτων δεν μπορούν να πουν πόσοι άνθρωποι χρησιμοποιούν ενεργά τις εφαρμογές τους, γνωρίζουν ότι η πλειονότητα των εγγεγραμμένων δεν έχουν οι ίδιοι αυτοκίνητο.

Μιλώντας στο rbb, ο διευθύνων σύμβουλος της ομοσπονδιακής ένωσης κοινής χρήσης αυτοκινήτων, Gunnar Nehrke, εξήγησε ότι οι χρήστες δεν νοικιάζουν αυτοκίνητα πάνω από μία έως δύο φορές το μήνα κατά μέσο όρο.

“Και αυτός είναι ο τρόπος που το θέλουμε. Δεν θέλουμε να πουλήσουμε αυτοκίνητα στους ανθρώπους, θέλουμε απλώς να διασφαλίσουμε ότι θα έχουν ένα στη διάθεσή τους όταν το χρειάζονται”.

Η Meike Niedbal, Υπουργός Κινητικότητας του Βερολίνου, δήλωσε επίσης στο rbb ότι πιστεύει ότι η κοινή χρήση αυτοκινήτων, σε συνδυασμό με την ποδηλασία, το περπάτημα και τη χρήση των δημόσιων μέσων μεταφοράς, αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο της λεγόμενης Verkehrswende (επανάσταση των μεταφορών).

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.