09.03.23: Δοκιμαστικός συναγερμός σε όλη τη Βαυαρία

Ημέρα προειδοποίησης: Πότε η Γερμανία θέτει δοκιμαστικό συναγερμό

Οι σειρήνες θα ηχήσουν σε όλη τη Βαυαρία την Πέμπτη 9 Μαρτίου. Ο δοκιμαστικός συναγερμός θα σημάνει και σε ορισμένες κοινότητες της περιφέρειας του Μονάχου.

Ένας δοκιμαστικός συναγερμός σε όλη τη Βαυαρία για την προειδοποίηση του πληθυσμού θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη, από τις 11 το πρωί.

Σε μεγάλα τμήματα της Βαυαρίας, οι σειρήνες θα εκπέμπουν στη συνέχεια έναν θορυβώδη ήχο για ένα λεπτό.

Η περιφέρεια του Μονάχου θα δοκιμάσει επίσης τις διάφορες τοπικές συσκευές προειδοποίησης την ημέρα αυτή.

Το Υπουργείο Εσωτερικών της Βαυαρίας θα ενεργοποιήσει επίσης εφαρμογές προειδοποίησης καταστροφών και το σύστημα “Cell Broadcast”.

Σκοπός του δοκιμαστικού συναγερμού, ενημερώνει το γραφείο της περιφέρειας σε δελτίο Τύπου, είναι να ευαισθητοποιηθεί ο πληθυσμός σχετικά με τη σημασία του σήματος σειρήνας και να ελεγχθεί η λειτουργικότητα των υφιστάμενων συστημάτων προειδοποίησης.

Η σειρήνα έχει σκοπό να ωθήσει τον πληθυσμό να ενεργοποιήσει τους ασυρμάτους του και να ακούσει τις ανακοινώσεις σε περίπτωση σοβαρών απειλών για τη δημόσια ασφάλεια.

Περίπου στις 11 π.μ., το Υπουργείο Εσωτερικών θα ενεργοποιήσει κεντρικά τις συσκευές προειδοποίησης που είναι συνδεδεμένες με το Modular Warning System (MoWaS).

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης