400 υποκαταστήματα: Μεγάλες εταιρείες υπό εξαφάνιση στη Γερμανία

Με σχεδόν 400 υποκαταστήματα στη Γερμανία, οι εταιρείες αυτές είναι μεγάλοι παίκτες στη Γερμανία. Αλλά τώρα απειλούνται με εξαφάνιση – σύντομα όλα τα υποκαταστήματά τους θα μπορούσαν να εξαφανιστούν εντελώς….

Είτε πρόκειται για γυμναστήρια, είτε για διοργανωτές πολιτιστικών εκδηλώσεων ή αναψυχής, είτε για τοπικές επιχειρήσεις και εταιρείες.

Τα τελευταία σχεδόν τρία χρόνια, χιλιάδες φορείς έδωσαν κυριολεκτικά αγώνα επιβίωσης κατά τη διάρκεια και μέσα από την παγκόσμια πανδημία του Covid 19.

Αυτές οι αλυσίδες επηρεάζονται και επηρεάστηκαν επίσης από αυτό το ζήτημα – σύντομα θα μπορούσαν να αποχαιρετήσουν εντελώς τη Γερμανία και να εξαφανιστούν ουσιαστικά στο μέλλον.

Ο λόγος για τα καταστήματα “Mäc Geiz” και “Pfenningpfeiffer”.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των μέσων ενημέρωσης, αναζητούνται επί του παρόντος ενεργά αγοραστές και για τα δύο.

Η Lebensmittelzeitung πληροφορήθηκε τώρα τα φερόμενα ως συγκεκριμένα σχέδια.

Τα γεγονότα στα χαρτιά: Επί του παρόντος, και οι δύο αλυσίδες ανήκουν στην αυστριακή Management Trust Holding AG (MTH).

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Martin Waldhäusl, επικεφαλής του ομίλου, γνωστοποίησε τώρα ότι εξετάζονται διάφορες επιλογές.

Μία από αυτές είναι η πιθανή πλήρης πώληση. Εν τω μεταξύ, προς αυτή την κατεύθυνση αναφέρεται και η t-online.de.

Αλλά – γιατί παίζουν με την ιδέα της ταυτόχρονης πώλησης πολλών αλυσίδων;

Ο Waldhäusl έχει επίσης μια συγκεκριμένη απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Και οι δύο εταιρείες “δεν ταιριάζουν εκατό τοις εκατό” με τις υπόλοιπες εμπορικές δραστηριότητες της MTH.

Ως εκ τούτου, επί του παρόντος τίθεται το ερώτημα αν οι εταιρείες “Mäc Geiz” και “Pfenningpfeiffer” δεν θα ήταν καλύτερα με άλλον ιδιοκτήτη.

Προς το παρόν, ωστόσο, η διαδικασία είναι ακόμη “ανοιχτή”.

Συγκεκριμένα, αυτό σημαίνει -δυστυχώς μη ικανοποιητικό στο μέγιστο βαθμό, ιδίως για τους εργαζόμενους- ότι κυριολεκτικά όλα μπορούν ακόμη να συμβούν.

Παρεμπιπτόντως, και τα δύο υποκαταστήματα δεν πωλούν τρόφιμα, αλλά κυρίως είδη οικιακής χρήσης.

Η μεγαλύτερη πυκνότητα υποκαταστημάτων βρίσκεται στην ανατολική Γερμανία. Σε παγγερμανικό επίπεδο, και οι δύο εταιρείες διαθέτουν περίπου 390 υποκαταστήματα.

Ο συνδυασμένος ετήσιος κύκλος εργασιών ανήλθε τελευταία σε περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ.

Ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας της Κορόνας, οι αλυσίδες φέρονται να έχουν υποστεί απώλειες εκατομμυρίων.

Η “Mäc Geiz” είχε ήδη καταθέσει αίτηση πτώχευσης το 2013, αλλά τότε κατάφερε να σωθεί για άλλη μια φορά – μέσω της εξαγοράς της MTH.

Τώρα, ωστόσο, και αυτό το κεφάλαιο θα μπορούσε να φτάσει στο τέλος του. Η έκβαση, όπως περιγράφεται παραπάνω, είναι ακόμη εντελώς ανοιχτή.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.