Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το εισιτήριο 49 ευρώ στη NRW

Μετά από μακρές συζητήσεις σχετικά με την ημερομηνία έναρξης, είναι ξεκάθαρο: το 49-Euro-Ticket, που ονομάζεται επίσης “Deutschlandticket”, θα ισχύει και στο NRW από την 1η Μαΐου.

Οι βασικοί όροι είναι οι ίδιοι παντού στη Βόρεια-Ρηνανία Βεστφαλία (NRW), αλλά ορισμένες δημοτικές συγκοινωνίες προσφέρουν επιπλέον ειδικές προσφορές, όπως η χρήση ενοικιαζόμενων ποδηλάτων σε ιδιαίτερα ευνοϊκές τιμές.

Αξίζει λοιπόν για κάθε ενδιαφερόμενο να επισκεφθεί τις ιστοσελίδες των αντίστοιχων τοπικών εταιρειών μεταφορών και να ενημερωθεί για περισσότερες πληροφορίες.

Πότε αρχίζει η πώληση στη Βόρεια-Ρηνανία Βεστφαλία;

Η επίσημη έναρξη των εκπτώσεων είναι στις 3 Απριλίου. Από αυτή την ημέρα, όλοι οι κάτοικοι του NRW θα μπορούν να αγοράζουν το εισιτήριο ψηφιακά μέσω των ιστότοπων bahn.de, deutschlandticket.de ή των ιστότοπων και των εφαρμογών των περιφερειακών εταιρειών μεταφορών και των συγκοινωνιακών φορέων.

Ορισμένες εταιρείες μεταφορών, όπως η KVB στην Κολωνία ή η Rheinbahn στο Ντίσελντορφ, μπορούν ήδη να προ-παραγγείλουν το εισιτήριο στις αντίστοιχες ιστοσελίδες τους.

Το εισιτήριο διατίθεται μόνο ψηφιακά στη Βόρεια-Ρηνανία Βεστφαλία;

Όχι. Οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν μεταξύ ενός εισιτηρίου για κινητό τηλέφωνο – δηλαδή ενός ψηφιακού εισιτηρίου – και μιας κάρτας με τσιπ για το πορτοφόλι, παρόμοια με μια πιστωτική κάρτα. Η τελευταία μπορεί επίσης να παραγγελθεί στα κέντρα εξυπηρέτησης πελατών των εταιρειών δημόσιων συγκοινωνιών.

Πόσο καιρό ισχύει το εισιτήριο των 49 ευρώ στη Βόρεια-Ρηνανία Βεστφαλία;

Το εισιτήριο 49-Euro-Ticket διατίθεται μόνο ως συνδρομή. Ωστόσο, οι χρήστες μπορούν να το ακυρώσουν ανά πάσα στιγμή στο τέλος του μήνα. Το εισιτήριο θα ισχύει για δύο χρόνια, μετά το πέρας των οποίων θα ληφθεί απόφαση για το πώς θα προχωρήσει.

Πώς θα λειτουργεί το νέο εισιτήριο των 49 ευρώ της Γερμανίας;
Πόσο καιρό ισχύει το εισιτήριο των 49 ευρώ στη Βόρεια-Ρηνανία Βεστφαλία;

Ποιος μπορεί να αγοράσει το εισιτήριο στη Βόρεια-Ρηνανία Βεστφαλία;

Όλοι οι πολίτες μπορούν να αγοράσουν το εισιτήριο, δεν υπάρχουν περιορισμοί.

Ποια τρένα μπορώ να χρησιμοποιήσω με το εισιτήριο;

Οι κάτοχοι του εισιτηρίου μπορούν να χρησιμοποιούν όλα τα τοπικά τρένα (συμπεριλαμβανομένων των RE, RB και S-Bahn), τραμ, μετρό και λεωφορεία 2ης θέσης σε όλη τη Γερμανία όλο το εικοσιτετράωρο, καθώς και ορισμένα πορθμεία σε ορισμένες πόλεις. Τα τρένα μεγάλων αποστάσεων, όπως τα ICE, IC και EC, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν με το Deutschlandticket.

Το εισιτήριο των 49 ευρώ είναι μεταβιβάσιμο;

Όχι. Το εισιτήριο δεσμεύεται από τον αγοραστή, επομένως δεν μπορεί να μεταβιβαστεί.

Μπορώ να πάρω μαζί μου φίλους, συγγενείς ή ένα ποδήλατο σε ορισμένες ώρες;

Όχι, δεν είναι δυνατόν να τα πάρετε μαζί σας. Εκτός εάν το επιτρέπει ο περιφερειακός σύνδεσμος μεταφορών. Για παράδειγμα, στις ενώσεις μεταφορών Rhein-Sieg και Rhein-Ruhr, μπορεί να ταξιδέψει μαζί σας οποιοσδήποτε αριθμός παιδιών κάτω των έξι ετών.

Διατίθεται το εισιτήριο των 49 ευρώ και ως εισιτήριο εργασίας;

Κατ’ αρχήν, οι επιχειρήσεις μπορούν να προσφέρουν στους υπαλλήλους τους το εισιτήριο 49-Euro-Ticket ως εισιτήριο εργασίας. Εάν ο εργοδότης χορηγήσει επιδότηση 25 %, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας θα καλύψουν άλλο ένα 5 %. Οι εργαζόμενοι θα μπορούσαν έτσι να αποκτήσουν το εισιτήριο με 34,30 ευρώ.

Αξίζει το εισιτήριο και για μαθητές και φοιτητές; Ή μήπως άλλα εισιτήρια είναι φθηνότερα;

Από αυτή την άποψη, αξίζει να κάνετε μια ακριβή σύγκριση και να ρίξετε μια ματιά στο τιμολόγιο που ήδη χρησιμοποιείται. Μπορεί να είναι φθηνότερο από το εισιτήριο των 49 ευρώ ή να προσφέρει άλλα πλεονεκτήματα, όπως η δυνατότητα να φέρνετε μαζί σας φίλους. Στη NRW, η εισαγωγή ενός μειωμένου εισιτηρίου Deutschlandticket για μαθητές και φοιτητές βρίσκεται ακόμη υπό συζήτηση.

Τι συμβαίνει με την υπάρχουσα συνδρομή μου;

Αυτό εξαρτάται από την τοπική σας εταιρεία μεταφορών. Στην Rheinbahn στο Ντίσελντορφ, όλες οι συνδρομές μεταπίπτουν αυτόματα στο εισιτήριο 49 ευρώ, εάν ήταν ακριβότερες από 49 ευρώ. Στην Κολωνία, οι υφιστάμενοι πελάτες λαμβάνουν επιστολή με προσφορά αλλαγής.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.