Γερμανία: Τέλος στις περιοχές παραλλαγής Όμικρον

Από την Τρίτη, η Μ. Βρετανία και όλες οι διεθνείς χώρες συμπεριλαμβανομένων των Αφρικανικών, Μποτσουάνα, Εσουατίνι, Λεσόθο, Μαλάουι, Μοζαμβίκη, Ναμίμπια και Ν. Αφρική, δεν χαρακτηρίζονται από τη Γερμανία χώρες παραλλαγής της Όμικρον αλλά κατηγοριοποιούνται ως περιοχές υψηλού κινδύνου.

Ο χαρακτηρισμός των χωρών παραλλαγής καταργήθηκε καθώς η Όμικρον, η οποία ήταν ευρέως διαδεδομένη στις χώρες αυτές, σταδιακά επικράτησε σε πολλές άλλες χώρες.

Αυτό σημαίνει ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν περιοχές παραλλαγής.

Η τροποποίηση αυτή αίρει τον κανονισμό για καραντίνα 2 εβδομάδων για τους ταξιδιώτες, η οποία αφορά και τους εμβολιασμένους ή ανθρώπους που έχουν αναρρώσει από COVID κατά την επιστροφή τους από περιοχές παραλλαγής.

Κατά την επιστροφή τους από περιοχές με υψηλή παρουσία του ιού, μόνο όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν αναρρώσει από τον ιό χρειάζεται πλέον να απομονώνονται.

Η καραντίνα θα τελειώνει έπειτα από πέντε ημέρες το νωρίτερο, εφόσον υπάρχει αρνητικό αποτέλεσμα τεστ.

Πηγή: Tornos NEWS

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.