Γερμανία: Το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 0,7% το δ’ τρίμηνο του 2021

Το ΑΕΠ της Γερμανίας μειώθηκε κατά 0,7% το τέταρτο τρίμηνο του 2021, ύστερα από δύο τρίμηνα αύξησης.

Αυτό συνέβη λόγω των ελλείψεων στη βιομηχανία και των περιορισμών που επιβλήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

«Αφού επιστρέψαμε σε ανάπτυξη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, παρά τις αυξανόμενες δυσκολίες με τις ελλείψεις υλικών, η ανάκαμψη ανακόπηκε από το τέταρτο κύμα του κορωνοϊού», ανέφερε η στατιστική υπηρεσία Destatis σε ανακοίνωση.

Σε σχέση με την ίδια περίοδο έναν χρόνο νωρίτερα και σε προσαρμοσμένη βάση, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,4% το τέταρτο τρίμηνο.

Για το σύνολο του 2021, η γερμανική οικονομία κατέγραψε ρυθμό ανάπτυξης 2,8% ύστερα από την ανοδική αναθεώρηση κατά 0,1 της ποσοστιαίας μονάδας από την Destatis.

Πηγή: iefimerida

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.