Γερμανία: Υπομονή και γερά νεύρα για ένα ραντεβού σε γιατρό

Γερμανία: Υπομονή και γερά νεύρα για ένα ραντεβού σε γιατρό

Όσοι δεν έχουν ιδιωτική ασφάλιση υγείας πρέπει να κάνουν μεγάλη υπομονή για ένα ραντεβού με γιατρό, σύμφωνα με τους ειδικούς. “Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο χρόνος αναμονής είναι 30 ημέρες ή και περισσότερο”, αναφέρει το Γερμανικό Ίδρυμα για την Προστασία των Ασθενών.

Τα άτομα με δημόσια ασφάλιση βρίσκονται σε σαφώς μειονεκτικότερη θέση όταν θέλουν να κλείσουν ραντεβού με γιατρό.

Σύμφωνα με το Ίδρυμα Προστασίας Ασθενών, οι ασθενείς με νόμιμη ασφάλιση υγείας εξακολουθούν να αναβάλλονται συχνά.

“Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο χρόνος αναμονής είναι 30 ημέρες ή και περισσότερο”, δήλωσε ο Eugen Brysch, πρόεδρος του Γερμανικού Ιδρύματος Προστασίας Ασθενών, στην εφημερίδα “Rheinische Post” του Ντίσελντορφ.

Μετά την κατάργηση του νέου κανονισμού για τους ασθενείς στις αρχές του έτους, η κατάσταση επιδεινώθηκε και πάλι.

Ο Brysch δήλωσε ότι τα πράγματα εξελίσσονται ταχύτερα για τους ιδιώτες ασθενείς.

Ούτε τα κέντρα εξυπηρέτησης ραντεβού δεν βοηθούν

“Ούτε τα κέντρα εξυπηρέτησης ραντεβού των ενώσεων των ιατρών της δημόσιας ασφάλισης υγείας μπορούσαν να βοηθήσουν πραγματικά”.

Είναι αλήθεια ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αύξησε πρόσφατα την πρόσθετη αμοιβή για τα ιατρεία που παραπέμπουν ασθενείς μέσω των κέντρων εξυπηρέτησης ραντεβού.

“Το αποτέλεσμα μένει να φανεί”, ανέφερε.

Η ανησυχία ότι οι βαριά ασθενείς “μένουν πίσω”

Παράλληλα, το διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος απαίτησε τα κέντρα εξυπηρέτησης ραντεβού να οργανώνουν στο μέλλον και κατ’ οίκον επισκέψεις για τους ασθενείς που καλύπτονται από την δημόσια ασφάλιση υγείας.

“Οι άνθρωποι που χρειάζονται φροντίδα, οι βαριά ασθενείς και όσοι δεν είναι κινητικοί κινδυνεύουν να μείνουν πίσω.

Είναι καθηλωμένοι στο κρεβάτι ή δεν μπορούν να επισκεφθούν το ιατρείο και χρειάζονται τον γιατρό στο σπίτι”, επέκρινε ο Brysch.

“Ωστόσο, δεν υπάρχει πρόβλεψη για την οργάνωση κατ’ οίκον επισκέψεων ειδικά για αυτές τις ομάδες ασθενών μέσω των κέντρων εξυπηρέτησης ραντεβού. Αυτό πρέπει να γίνει τώρα”, απαίτησε.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης