Για το περιβάλλον: Γερμανική ζυθοποιία παράγει μπύρα σε σκόνη

Είναι η πρώτη του είδους της: το μοναστηριακό ζυθοποιείο στο Neuzelle έχει αναπτύξει μπύρα σε μορφή σκόνης. Αυτό λέγεται ότι έχει κάποια πλεονεκτήματα – ωστόσο οι παραγωγοί γνωρίζουν τις πιθανές αντιδράσεις των Γερμανών φανατικών της μπύρας.

Η εφαρμογή είναι απλή. Ο γνώστης της μπύρας θα πρέπει απλώς να διαλύσει τη σκόνη σε ανθρακούχο νερό.

Το αποτέλεσμα: “Μοιάζει με μπύρα! Έχει γεύση μπύρας! Είναι μπύρα! Με πραγματικό αφρό!”, περιγράφει η Klosterbrauerei Neuzelle σε δελτίο τύπου τη νέα σκόνη μπύρας που ανέπτυξε.

Η ζυθοποιία από το Βρανδεμβούργο παρουσίασε στο Βερολίνο την πιθανώς πρώτη σκόνη μπύρας στον κόσμο, αναφέρει η Rundfunk Berlin-Brandenburg (rbb).

Την ονόμασαν “ξηρότερη μπύρα”. Ερευνούν το μείγμα εδώ και δύο χρόνια σε συνεργασία με τεχνολογικούς εταίρους – με χρηματοδότηση από το ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομίας.

Από το καλοκαίρι θέλουν να πωλούν επίσημα τη σκόνη, αν και οι καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίζουν ένα γεγονός: Η μπύρα σε σκόνη δεν περιέχει αλκοόλ.

Η μπύρα σε σκόνη υποτίθεται ότι εξοικονομεί πόρους

“Δισεκατομμύρια λίτρα νερού μεταφέρονται στον καταναλωτή παγκοσμίως, επειδή η μπύρα αποτελείται έως και 90% από νερό.

Από περιβαλλοντική άποψη, επομένως, ήδη κάνουμε οικονομία στις μεταφορές”, εξηγεί ο Helmut Fritsche, εταίρος της Klosterbrauerei. Η ιδέα γεννήθηκε από ανάγκη, αναφέρει το rbb.

Τα μπουκάλια μπύρας λιγοστεύουν όλο και περισσότερο και οι τιμές του γυαλιού αυξάνονται. Αλλά η εταιρεία δεν έχει ακόμη επιτύχει τον στόχο της.

Η διαδικασία ζυθοποίησης πρέπει επίσης να βελτιστοποιηθεί, προκειμένου να εξοικονομηθούν δαπάνες και πόροι.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.