Το γερμανικό Πασχαλινό Λαγουδάκι έλαβε 70.000 γράμματα από παιδιά

Οι νέοι ευχήθηκαν σοκολατένια αυγά, έστειλαν πολύχρωμα δώρα χειροτεχνίας και μοιράστηκαν τις ανησυχίες τους με το Πασχαλινό λαγουδάκι. Η παράδοση στο βορειογερμανικό χωριό Ostereistedt συνεχίζεται εδώ και πάνω από 40 χρόνια.

Ο Πασχαλινός λαγός στο Ostereistedt, στη βόρεια Γερμανία, έλαβε για άλλη μια φορά δεκάδες χιλιάδες αιτήματα από παιδιά που ελπίζουν να πραγματοποιηθούν οι επιθυμίες τους.

Η έννοια του Ostereistedt μεταφράζεται ελεύθερα στα αγγλικά ως “πόλη των πασχαλινών αυγών” και τα παιδιά στέλνουν τα γράμματά τους εκεί τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες.

Από πού προέρχονται τα γράμματα;

Σύμφωνα με την Deutsche Post, περίπου 70.000 γράμματα έφτασαν στο ταχυδρομείο του χωριού, περίπου 30 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Βρέμης.

Ένα άτομο ντυμένο ως πασχαλινό λαγουδάκι εθεάθη να παραδίδει τα τελευταία αιτήματα των παιδιών.

Περισσότερα από χίλια γράμματα ήρθαν από το εξωτερικό, από συνολικά 40 διαφορετικές χώρες, μεταξύ των οποίων η Αυστραλία και η Βραζιλία. Ουκρανόπουλα που ζουν στη Γερμανία λόγω των συγκρούσεων στην πατρίδα τους έγραψαν επίσης στο Πασχαλινό Λαγουδάκι.

Ο συνολικός αριθμός είναι στην πραγματικότητα μειωμένος κατά 10.000 σε σχέση με τον περσινό αριθμό – και υπολείπεται κατά πολύ από το μέγιστο των 100.000 το 2021, όταν η πανδημία του κοροναϊού βρισκόταν στο απόγειό της.

Τι έγραφαν τα γράμματα;

Η παράδοση έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τα παιδιά να γράφουν γράμματα.

Σε απάντηση, το Πασχαλινό Ταχυδρομείο της Deutsche Post στέλνει πίσω πολύχρωμα γράμματα με θέμα το Πάσχα, γραμμένα από μια ομάδα εθελοντών.

Είτε επρόκειτο για ειρήνη στη γη, εισιτήρια για τον κινηματογράφο ή περισσότερη σοκολάτα, τα παιδιά ήταν πρόθυμα να ενημερώσουν το λαγουδάκι για το τι ήθελαν φέτος.

Μερικά από τα παιδιά από την Ουκρανία που έγραψαν δήλωσαν ότι είναι ευγνώμονες που ζουν στη Γερμανία και ότι έχουν ήδη κάνει φίλους. Ορισμένα ανέφεραν επίσης ότι ήθελαν να μάθουν γερμανικά.

Μια επιστολογράφος, η Λόλα από το νότιο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, ρώτησε ποιο είναι το αγαπημένο φαγητό του πασχαλινού λαγού.

Ένας άλλος, ο Fynn από το δυτικό κρατίδιο της Ρηνανίας-Παλατινάτου, ήθελε να πάει μαζί του στον κινηματογράφο.

“Με κάθε γράμμα, βλέπω τα μάτια των παιδιών να λάμπουν όταν βρίσκουν την απάντηση στο γραμματοκιβώτιο”, δήλωσε η Doris Kröger, επικεφαλής του Πασχαλινού Ταχυδρομείου.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης