Οι Γερμανοί επιστρέφουν κάθε 10ο πακέτο που παραγγέλνουν online

Οι Γερμανοί λατρεύουν τα online ψώνια. Στην πραγματικότητα, τους τελευταίους 12 μήνες, το 80% του πληθυσμού έχει αγοράσει ρούχα, βιβλία ή καλλυντικά μέσω διαδικτύου – αλλά συχνά δεν είμαστε ικανοποιημένοι με αυτό που φτάνει στην πόρτα μας λίγες μέρες αργότερα…

Οι Γερμανοί επιστρέφουν κάθε 10η διαδικτυακή αγορά

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα της Bitkom, κάθε 10ο πακέτο που παραγγέλνουν οι άνθρωποι στη Γερμανία στο διαδίκτυο επιστρέφεται επειδή δεν είναι ευχαριστημένοι με αυτό ή είναι ελαττωματικό.

Για την αντιπροσωπευτική έρευνα η Bitkom ρώτησε 1.024 online αγοραστές άνω των 16 ετών “Ποιο ποσοστό των online αγορών σας στέλνετε πίσω;” και “Για ποιους λόγους έχετε στείλει πίσω μια online αγορά στο παρελθόν;”.

Σε πολλές περιπτώσεις, η επιστροφή της αγοράς ήταν ακριβώς η πρόθεση του πελάτη.

Σύμφωνα με την Bitkom πάνω από το ένα τρίτο των ανθρώπων (37%) παραγγέλνουν πολλαπλές εκδόσεις ενός πράγματος, για παράδειγμα ένα παντελόνι σε πολλά μεγέθη, με την πρόθεση να επιστρέψουν τα κομμάτια που δεν τους ταιριάζουν.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Bitkom προτείνει βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις δοκιμής

Μιλώντας στο dpa, ο διευθύνων σύμβουλος της Bitkom Bernhard Rohleder δήλωσε ότι, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος των ηλεκτρονικών αγορών, “πρέπει να αποφύγουμε τις επιστροφές όσο το δυνατόν περισσότερο”.

Αντ’ αυτού, ο Rohleder προτείνει στις εταιρείες να αναπτύξουν τις τεχνολογίες εικονικής δοκιμής και τους οδηγούς μεγέθους βάσει δεδομένων και να προσφέρουν πιο πανοραμικές απόψεις των διαδικτυακών προϊόντων.

Αυτές οι αλλαγές θα σήμαιναν “μεγαλύτερη ικανοποίηση των πελατών, χαμηλότερο κόστος για τους λιανοπωλητές και λιγότερη κατανάλωση πόρων στα logistics”, εξήγησε ο Rohleder.

Το ποιος επιστρέφει τα περισσότερα ρούχα στη Γερμανία διαφέρει επίσης δραστικά ανάλογα με την ηλικία και το φύλο.

Σύμφωνα με την Bitkom, οι γυναίκες επιστρέφουν το 12% των διαδικτυακών παραγγελιών, ενώ οι άνδρες το 8%.

Οι αγοραστές της νεότερης γενιάς – όσοι είναι ηλικίας μεταξύ 16 και 29 ετών – επιστρέφουν πάνω από το μέσο όρο των αγορών τους, ενώ οι άνω των 60 ετών στέλνουν πίσω μόλις το 7%.

Ενώ εταιρείες όπως ο γερμανικός διαδικτυακός γίγαντας της μόδας Zalando προσφέρουν δωρεάν επιστροφές για έως και 100 ημέρες μετά την αγορά, πολλές εξετάζουν το ενδεχόμενο να αλλάξουν την πολιτική επιστροφών τους για να αποτρέψουν τους πελάτες από το να κάνουν διαδικτυακές αγορές με την πρόθεση να επιστρέψουν πολλές παραγγελίες.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.