Γιατρός φέρεται να στειρώνει νεαρούς άνδρες παρά τη θέλησή τους

Ρατσισμός και διακρίσεις στο σύστημα υγείας της Γερμανίας;

Στο δικαστήριο: Γιατρός φέρεται να στειρώνει νεαρούς άνδρες παρά τη θέλησή τους. Αναμένεται η ετυμηγορία της δίκης…

Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί στο Μόναχο η δίκη ενός γιατρού που φέρεται να στειρώνει νεαρούς άνδρες χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, έχουν προγραμματιστεί οι απολογίες και η ετυμηγορία.

Κατά την έναρξη της δίκης, ο άνδρας είχε αρνηθεί να καταθέσει για τις κατηγορίες και ήθελε να μιλήσει μόνο για τις προσωπικές του συνθήκες.

Ο δικηγόρος του, ωστόσο, τόνισε ότι ο γιατρός είχε διαπράξει ένα “θεραπευτικό λάθος” όταν στειρώθηκε ένας 17χρονος τότε έφηβος κατά τη διάρκεια μιας επέμβασης στη βουβωνική χώρα, για την οποία είχε ενημερώσει στη συνέχεια τη μητέρα του.

Μαζί με τον γιατρό, ένα ζευγάρι από την περιοχή Ρόζενχαϊμ δικάζεται για ηθική αυτουργία σε βαριά σωματική βλάβη, επειδή οι δύο τους είχαν στειρώσει τον διανοητικά ανάπηρο γιο τους από τον γιατρό το 2016.

Η μητέρα του 31χρονου σήμερα παραδέχτηκε το γεγονός αυτό ενώπιον του περιφερειακού δικαστηρίου του Μονάχου Ι. Ήταν επιθυμία του γιου της, είπε.

Επειδή η ίδια και ο σύζυγός της είναι οι νόμιμοι κηδεμόνες του γιου της, είχε υποθέσει ότι θα ήταν αρκετό να υπογράψουν τη συγκατάθεση.

Σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα, ωστόσο, το δικαστήριο την ενημέρωσε ότι υπάρχουν υψηλά νομικά εμπόδια για τη στείρωση και ότι, για παράδειγμα, πρέπει να ληφθεί πραγματογνωμοσύνη.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης