Γίγαντας των σούπερ μάρκετ εισέρχεται στη γερμανική αγορά

Είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικής πώλησης στον κόσμο – και σύντομα θα βρεθεί και στη Γερμανία; Υπάρχουν ήδη περισσότερα από 83.000 καταστήματα ψιλικών της 7-Eleven παγκοσμίως. Τώρα η εταιρεία αναζητά συνεργάτες franchise…

Προϊόντα αρτοποιίας, μπιφτέκια, παγωμένα ποτά και ζεστός καφές – σε πολλές χώρες είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς την καθημερινότητα χωρίς τα καταστήματα..

Στη Γερμανία, ωστόσο, αυτή η αρχή δεν έχει ακόμη αποκτήσει ευρεία αποδοχή.

Η μεγαλύτερη αλυσίδα στον κόσμο στον τομέα αυτό θέλει προφανώς να το αλλάξει αυτό: σύμφωνα με την “Lebensmittel-Zeitung”, η 7-Eleven αναζητά συνεργάτες στη Δυτική Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, η Γαλλία, η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Πολωνία, η Ισπανία, η Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία βρίσκονται στο στόχαστρο του γίγαντα του λιανεμπορίου.

Με “ένα ισχυρό δίκτυο καταστημάτων και καινοτόμα προϊόντα”, η εταιρεία, η οποία λειτουργεί περισσότερα από 83.000 καταστήματα σε 19 χώρες παγκοσμίως, θέλει να επεκταθεί στη Γερμανία, σύμφωνα με δελτίο Τύπου.

“Τα γρήγορα τρόφιμα είναι μια παγκόσμια τάση και μια αναπτυσσόμενη αγορά”, πιστεύει ο συνδιευθύνων σύμβουλος της 7-Eleven International, Ken Wakabayashi.

Τα γρήγορα προϊόντα είναι προπαρασκευασμένα ή έτοιμα προς κατανάλωση τρόφιμα που προορίζονται να διευκολύνουν την καθημερινότητα των ανθρώπων, επειδή μπορούν να προετοιμαστούν με ιδιαίτερα γρήγορο τρόπο.

“Θέλουμε να γίνουμε το one-stop shop όπου οι άνθρωποι μπορούν να προμηθεύονται τρόφιμα και ποτά υψηλής ποιότητας γρήγορα και εύκολα, παρά την έντονη καθημερινότητα”, εξηγεί περαιτέρω ο Wakabayashi.

Η 7-Eleven βλέπει τις δυνατότητες της γερμανικής αγοράς ως ιδιαίτερα μεγάλες.

Οι πωλήσεις σε αυτόν τον τομέα στη Γερμανία αναμένεται να ξεπεράσουν τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ το 2023, γι’ αυτό και η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία θεωρείται “κορυφαία περιοχή επέκτασης για τη μάρκα 7-Eleven”.

Μέχρι στιγμής, η εταιρεία δραστηριοποιείται στην Ευρώπη μόνο στη Δανία, τη Νορβηγία και τη Σουηδία.

Η γκάμα της 7-Eleven, που περιλαμβάνει περιοδικά, ποτά και σνακ, μπορεί επίσης να βρεθεί στα περισσότερα σούπερ μάρκετ και εκπτωτικά καταστήματα στη Γερμανία.

Μένει να δούμε σε ποιο βαθμό τα κορυφαία Aldi, Lidl, Rewe, Edeka και Co. θα πρέπει να προσαρμοστούν σε έναν ισχυρό ανταγωνιστή και σε ποιο βαθμό η προσφορά θα γίνει αποδεκτή από τους πελάτες στη Γερμανία.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1990, η Walmart, μία από τις εταιρείες με τον υψηλότερο κύκλο εργασιών στον κόσμο, προσπάθησε να αποκτήσει πάτημα στη γερμανική αγορά με σούπερ μάρκετ – αλλά αναγκάστηκε να τερματίσει το εγχείρημα λίγα χρόνια αργότερα, επειδή δεν είχε επιτυχία.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης