Η Google ανακοινώνει: Το Street View επιστρέφει στη Βαυαρία

Επίσημη απόφαση στο Μόναχο: Απαγόρευση οδήγησης Euro 4

Οι εικόνες της Βαυαρίας στους χάρτες της Google είναι ξεπερασμένες. Και λόγω των ανησυχιών για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, πολλές από αυτές δεν μπορούν καν να προβληθούν. Αυτό αλλάζει τώρα…

Το Google Street View είναι μια εξαιρετικά δημοφιλής λειτουργία της υπηρεσίας χαρτών Google Maps της Google.

Επιτρέπει στους χρήστες να εξερευνήσουν το περιβάλλον από μια προοπτική πρώτου προσώπου – σπίτια, πάρκα, αξιοθέατα και πολλά άλλα μπορούν να προβληθούν ως εικονικός περιπατητής.

Αυτό λειτουργεί άριστα σε πολλά μέρη – εκτός από τη Βαυαρία, ή μάλλον τη Γερμανία.

Διότι όταν ο τεχνολογικός γίγαντας έφερε το Street View στη Γερμανία το καλοκαίρι του 2010, έγινε μεγάλος ντόρος γύρω από την προστασία των δεδομένων και τις ανησυχίες για την ιδιωτική ζωή.

Το αποτέλεσμα: πολλά πράγματα στη Βαυαρία δεν είναι ορατά ή είναι μόνο θολά- επιπλέον, οι εικόνες του Street View δεν έχουν ενημερωθεί από τότε και επομένως είναι ξεπερασμένες.

Η Google ανακοινώνει: Το Street View επιστρέφει στη Βαυαρία

Στο ιστολόγιο της, η Google ανακοίνωσε τώρα ότι “το Street View αποκτά τώρα και στη Γερμανία την πολυαναμενόμενη ενημέρωση”.

Η ίδια η εταιρεία δείχνει ότι αυτό είναι κάτι παραπάνω από αργοπορημένο και αναφέρεται στην ανάρτηση στο blog στο κέντρο προγραμματιστών στη βαυαρική πρωτεύουσα Μόναχο:

Πολλοί άνθρωποι είχαν παρατηρήσει όλο και περισσότερο τις διαφορές μεταξύ των εικόνων της υπηρεσίας χαρτών και της πραγματικότητας.

Ως εκ τούτου, μια αντιπροσωπευτική ομάδα 1.500 ατόμων ρωτήθηκε τι πιστεύει για την υπηρεσία – με ένα σαφές αποτέλεσμα.

“Σε αυτή τη χώρα, το 91% των ερωτηθέντων που γνωρίζουν το Street View αξιολογούν την υπηρεσία ως (πολύ) θετική”.

Τέλος, η Google επισημαίνει ότι λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη της την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Πριν από τη δημοσίευση των νέων φωτογραφιών, οι παλιές θα αφαιρεθούν – συμπεριλαμβανομένων των μη αναγνωρίσιμων.

Στη συνέχεια, ανά πάσα στιγμή πριν και μετά τη δημοσίευση των νέων εικόνων, οι χρήστες θα μπορούσαν να αποφασίσουν αν ήθελαν να καταστήσουν τις εικόνες “αμετάκλητα μη αναγνωρίσιμες”.

“Και όπως παντού στον κόσμο, κάνουμε αυτόματα τα πρόσωπα και τις πινακίδες κυκλοφορίας μη αναγνωρίσιμες”, αναφέρεται.

Έτσι, σύντομα οι άνθρωποι θα μπορούν να επισκέπτονται εικονικά και πάλι τους δρόμους και τα τοπία της Βαυαρίας στο Google Street View, λέει η Google.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης