Καλά νέα: Η Amazon θέλει να αυξήσει τους μισθούς στα logistics

Νικόλαος Σκριτλής

Updated on:

Amazon στη Γερμανία

Η αμερικανική εταιρεία Amazon θέλει να αυξήσει τους εισαγωγικούς μισθούς για το προσωπικό της στα logistics στα 14 ευρώ “και πάνω” παγγερμανικά…

Αυτό ανακοίνωσε η γερμανική θυγατρική στο Μόναχο την Τετάρτη. Αυτό πρόκειται να ισχύσει από τον Σεπτέμβριο.

Η εταιρεία θέλει να διεξαγάγει συνομιλίες με τα αντίστοιχα συμβούλια εργαζομένων – “στο βαθμό που είναι απαραίτητο”, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την εταιρεία, περισσότεροι από 20.000 από τους 36.000 εργαζομένους της Amazon στη Γερμανία εργάζονται στον τομέα της εφοδιαστικής.

“Και προς τα πάνω” σημαίνει, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ότι οι μισθοί στα logistics της Amazon διαφέρουν κάπως από περιοχή σε περιοχή.

Έτσι, ο αρχικός μισθός σε ορισμένα μέρη θα μπορούσε τότε να είναι λίγο πάνω από 14 ευρώ. Σύμφωνα με εκπρόσωπο, ο σημερινός αρχικός μισθός είναι 13+ ευρώ.

Video

Συμπεριλαμβανομένης της προγραμματισμένης αύξησης, η εταιρεία αναφέρει ότι έχει αυξήσει τους εισαγωγικούς μισθούς στα logistics κατά 16% από τις αρχές του περασμένου έτους.

Μετά από δύο χρόνια στην εταιρεία, ο μέσος μισθός για τους εργαζόμενους στα logistics χωρίς προηγούμενα προσόντα είναι 37.000 ευρώ μικτά ετησίως.

Η εταιρεία αντιδρά στον γύρο των εν μέρει ισχυρών αυξήσεων μισθών και ημερομισθίων στη γερμανική οικονομία.

Η Amazon απορρίπτει τις συλλογικές συμβάσεις και βρίσκεται εδώ και χρόνια σε διαμάχη με το συνδικάτο Verdi.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης