Πόσο καθαρές είναι οι παιδικές πισίνες του Μονάχου;

Γερμανία Πισίνα Πισίνες

Τις ζεστές ημέρες επικρατεί συνωστισμός στις παιδικές πισίνες στις εξωτερικές πισίνες του Μονάχου. Πόσο καθαρό είναι το νερό;

Οι γονείς μικρών παιδιών στο Μόναχο γνωρίζουν την κατάσταση: είναι Σαββατοκύριακο, ο ήλιος καίει και ένα από τα λίγα μέρη που υπόσχονται δροσιά και κάτι να κάνετε είναι η παιδική πισίνα στο υπαίθριο κολυμβητήριο.

Μια καλή μέρα, δεκάδες οικογένειες συγκεντρώνονται εκεί και αφήνουν τα μικρά τους να πλατσουρίσουν.

Διασκέδαση στις παιδικές πισίνες του Μονάχου: είναι αυτό υγιεινό;

H παιδική πισίνα καθαρίζεται μία φορά την εβδομάδα. “Εάν το νερό στην παιδική πισίνα έχει μολυνθεί, αδειάζει, καθαρίζεται και στη συνέχεια ξαναγεμίζει”, λέει η Stadtwerke.

Κατά την κανονική λειτουργία, χρησιμοποιούνται συστήματα επεξεργασίας νερού, οπότε το νερό καθαρίζεται και ξαναγεμίζει στην πισίνα.

Σύμφωνα με την SWM, αυτά χρησιμοποιούνται σε όλη τη Γερμανία και έχουν αποδείξει την αξία τους.

Επιπλέον, το προσωπικό ελέγχει καθημερινά τις τιμές του νερού σε όλες τις πισίνες. Ελέγχονται το χλώριο, το συνδυασμένο χλώριο και οι τιμές pH του νερού.

Οι τιμές αυτές, οι θερμοκρασίες και η κατάσταση των φίλτρων τεκμηριώνονται.

Σύμφωνα με την SWM, τα δάπεδα και οι τοίχοι των πισινών “καθαρίζονται τακτικά”.

Οι εργαστηριακοί έλεγχοι της SWM είναι πιο προσεκτικοί μία φορά το μήνα

Μια φορά το μήνα, το εργαστήριο της Stadtwerke εξετάζει πιο προσεκτικά το νερό.

“Εδώ ελέγχονται όλες οι απαραίτητες χημικές και μικροβιολογικές παράμετροι”, αναφέρει η SWM.

Αυτό περιλαμβάνει οριακές τιμές για τη μόλυνση με μικρόβια (Pseudomonas aeruginosa, κολοβακτηριοειδή μικρόβια και Escherichia coli).

Εάν οι οριακές τιμές για τα μικρόβια αυτά ξεπεραστούν, οι λουόμενοι θα μπορούσαν θεωρητικά να προσβληθούν από ασθένειες.

Ωστόσο, είναι μάλλον απίθανο να συμβεί κάτι τέτοιο. Σύμφωνα με την εταιρεία κοινής ωφέλειας, οι υπάλληλοι της πισίνας “λαμβάνουν ήδη μέτρα όταν οι τιμές του νερού μεταβάλλονται πολύ κάτω από τα καθορισμένα όρια”.

Έτσι, αν η ποιότητα του νερού είναι σωστή, δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα που να εμποδίζει ακόμα και τους πιο μικρούς να απολαύσουν το μπάνιο τους.

Μόνο ένα πράγμα είναι υποχρεωτικό σε κάθε περίπτωση: τα μωρά και τα νήπια να φορούν πάνα κολύμβησης.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης