Η γερμανική βιομηχανία αναμένει ανάπτυξη της οικονομίας το 2022

Η γερμανική ένωση βιομηχανίας BDI δήλωσε την Πέμπτη ότι αναμένει πως η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θα αναπτυχθεί κατά 3,5% φέτος, δίνοντας μια πιο προσεκτική πρόβλεψη από την κυβέρνηση, καθώς προειδοποίησε ότι οι εταιρείες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν άλλο ένα έτος με εμπόδια για τις επιχειρήσεις λόγω της πανδημίας.

“Τα βιβλία παραγγελιών είναι γεμάτα, αλλά η παραγωγή δεν συμβαδίζει με τη ζήτηση. Οι περιορισμοί της πανδημίας και τα σημεία συμφόρησης στην προσφορά επηρεάζουν μεγάλα τμήματα της οικονομίας”, δήλωσε ο πρόεδρος της BDI, Ζίγκφριντ Ράσουρμ.

Η πρόβλεψη της BDI είναι λιγότερο αισιόδοξη από τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης, που δημοσιεύθηκαν τον Οκτώβριο, στις οποίες το Βερολίνο προέβλεψε την επιτάχυνση της αύξησης του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος στο 4,1% φέτος από εκτιμώμενο 2,6% το 2021.

Πηγή: Capital.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.