Έρχεται η μεγαλύτερη σιδηροδρομική σήραγγα της Γερμανίας

Έρχεται η μεγαλύτερη σιδηροδρομική σήραγγα της Γερμανίας

Στο μέλλον οι κάτοικοι του Βερολίνου θα μπορούν να ταξιδεύουν με τρένο στην Πράγα σε δυόμισι ώρες. Αυτό καθίσταται εφικτό χάρη σε ένα μεγαλεπήβολο έργο στο Erzgebirge..

Σήμερα χρειάζονται περισσότερες από τεσσεράμισι ώρες για να φτάσει κανείς από τη γερμανική πρωτεύουσα στην πρωτεύουσα της Τσεχίας, αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει: με τη βοήθεια της μεγαλύτερης σιδηροδρομικής σήραγγας της Γερμανίας.

Όταν ολοκληρωθεί, ο χρόνος διαδρομής θα είναι μόλις δυόμισι ώρες. Σύμφωνα με την DB Netz AG, η λεγόμενη σήραγγα Erzgebirgstunnel θα είναι το επίκεντρο του έργου.

Θα εκτείνεται σε μήκος τουλάχιστον 25 χιλιομέτρων από τη Γερμανία προς την Τσεχική Δημοκρατία, εκ των οποίων τα 14 θα διέρχονται μέσα από τα βουνά Erzgebirge στη γερμανική πλευρά.

Αυτό θα καταστήσει τη σήραγγα Erzgebirge τη μεγαλύτερη σιδηροδρομική σήραγγα στη Γερμανία.

Σχέδιο Generations: κατασκευή μόνο στη δεκαετία του 2030

Αυτό θα μειώσει επίσης στο μισό την απόσταση από τη Δρέσδη στην Πράγα. Ο υπουργός Οικονομικών της Σαξονίας, Martin Dulig (SPD), αποδίδει “ευρωπαϊκή σημασία” στη νέα γραμμή.

Το έργο γενιάς, όπως το αποκαλεί, συνεπάγεται επίσης μια μακρά περίοδο κατασκευής.

Οι Βερολινέζοι που θέλουν να κάνουν το σύντομο ταξίδι των δυόμισι ωρών προς την Πράγα θα πρέπει πιθανότατα να περιμένουν μέχρι τη δεκαετία του 2030: Τότε θα ξεκινήσει η περίοδος κατασκευής του μεγαλεπήβολου έργου.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης