Η Ryanair ρίχνει το γάντι στη Lufthansa

Μύδρους κατά της Lufthansa για τις δηλώσεις της περί λειτουργίας “πτήσεων-φαντασμάτων”, εξαπολύει η Ryanair, κατηγορώντας τη για ψευδείς ισχυρισμούς, τους οποίους καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αγνοήσει.

Σύμφωνα με τη Ryanair οι ισχυρισμοί της Lufthansa έγιναν μόνο και μόνο για να “μπλοκάρει” τις χρονοθυρίδες της και να προστατευτεί από τον ανταγωνισμό των αεροπορικών εταιριών χαμηλού ναύλου.

“Η λύση είναι απλή, η Lufthansa θα πρέπει να πουλήσει τις θέσεις σε αυτές τις πτήσεις σε χαμηλές τιμές και να ανταμείψει τους καταναλωτές της ΕΕ, πολλοί από τους οποίους έχουν χρηματοδοτήσει τα 12 δισ. ευρώ κρατικών ενισχύσεων που έχουν ήδη λάβει η Lufthansa και οι θυγατρικές της στο Βέλγιο, την Αυστρία και την Ελβετία, από τους σκληρά δοκιμαζόμενους φορολογούμενους, τα τελευταία δύο χρόνια της κρίσης του Covid’, αναφέρει σε δήλωσή της η Ryanair.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ryanair, Michael O’Leary, αναφέρει σχετικά:

“Η λύση στο πρόβλημα των “πτήσεων-φαντασμάτων” της Lufthansa είναι απλή -απλά να πουλήσει αυτές τις θέσεις στους καταναλωτές.

Εάν η Lufthansa χρειάζεται πραγματικά να εκτελεί αυτές τις πτήσεις (αποκλειστικά και μόνο για να αποτρέψει την απελευθέρωση αυτών των χρονοθυρίδων σε ανταγωνιστικές αεροπορικές εταιρίες), τότε θα πρέπει να υποχρεωθεί να πουλήσει αυτές τις θέσεις στο κοινό, σε χαμηλούς ναύλους.

Το κοινό της Γερμανίας και της ΕΕ έχει, ήδη, διασώσει τη Lufthansa με δισεκατομμύρια κρατικών ενισχύσεων προς τη Lufthansa και τις θυγατρικές της, Brussels Airlines, Swiss και Austrian, και αντί να εκτελεί άδειες πτήσεις, μόνο και μόνο για να μπορεί να δεσμεύει χρονοθυρίδες, η Lufthansa θα πρέπει να διαθέσει τις θέσεις σε αυτές τις πτήσεις προς πώληση σε χαμηλούς ναύλους, για να ανταμείψει τους Γερμανούς και Ευρωπαίους φορολογούμενους που την επιδότησαν με δισεκατομμύρια ευρώ, κατά τη διάρκεια της κρίσης του Covid.

Η Lufthansa λατρεύει να κλαίει με κροκοδείλια δάκρυα για το περιβάλλον, ενώ κάνει τα πάντα για να προστατεύσει τις χρονοθυρίδες της.

Οι χρονοθυρίδες είναι ο τρόπος με τον οποίο αποτρέπει τον ανταγωνισμό και περιορίζει τις επιλογές σε μεγάλα αεροδρόμια-κόμβους, όπως η Φρανκφούρτη, το Zaventem των Βρυξελλών, η Βιέννη, μεταξύ άλλων.

Εάν η Lufthansa δεν θέλει να εκτελεί “πτήσεις-φάντασμα” για να προστατεύσει τις χρονοθυρίδες της, τότε απλά να πουλήσει αυτές τις θέσεις σε χαμηλές τιμές και να βοηθήσει να επιταχυνθεί η ανάκαμψη των αεροπορικών ταξιδιών μικρών και μεγάλων αποστάσεων, από και προς την Ευρώπη.

Εν τω μεταξύ, η Ryanair καλεί και πάλι την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναγκάσει τη Lufthansa και άλλες κρατικά επιδοτούμενες αεροπορικές εταιρίες να απελευθερώσουν τις χρονοθυρίδες που δεν επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν, έτσι ώστε οι χαμηλού ναύλου GHOSTBUSTERS, όπως η Ryanair, μεταξύ άλλων, να μπορούν να προσφέρουν επιλογές, ανταγωνισμό και χαμηλότερους ναύλους σε αυτά τα κομβικά αεροδρόμια.

Η ΕΕ θα πρέπει να αγνοήσει τους ανειλικρινείς ισχυρισμούς της Lufthansa περί “πτήσεων-φαντασμάτων”, όταν η λύση είναι απλή -να πουλήσει τις θέσεις σε αυτές τις πτήσεις και τότε δεν θα χρειάζεται πλέον να φοβάται τις “πτήσεις-φαντάσματα””.

Πηγή: money-tourism.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.