Η ηλιοφάνεια θα επιστρέψει στη Γερμανία αυτό το Σαββατοκύριακο

Εθνικό σχέδιο προστασίας από καύσωνες στη Γερμανία

Η ηλιοφάνεια θα επιστρέψει στη Γερμανία αυτό το Σαββατοκύριακο (9-10 Σεπτεμβρίου 2023) με 32 βαθμούς Κελσίου στα τέλη του καλοκαιριού…

Ο ήλιος πρόκειται να χαμογελάσει για τελευταία φορά το καλοκαίρι του 2023. Αυτό το Σαββατοκύριακο θα έχουμε υψηλές θερμοκρασίες 32 βαθμών και ζεστό καιρό σε όλη τη Γερμανία.

Πρόβλεψη ηλιοφάνειας για το τέλος του καλοκαιριού αυτό το Σαββατοκύριακο στη Γερμανία

Σε αυτό που πιθανότατα θα είναι η τελευταία αναλαμπή καλοκαιρινής ηλιοφάνειας για το 2023, η Γερμανία πρόκειται να δει θερμοκρασίες μεταξύ 26 και 32 βαθμών προς το τέλος της εβδομάδας.

Οι θερμοκρασίες θα συνεχίσουν να αυξάνονται την Παρασκευή και θα παραμείνουν σταθερές μέχρι και το Σάββατο. Καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου αναμένονται μέγιστες θερμοκρασίες 29 βαθμών στη βόρεια Γερμανία, 32 βαθμών στην κεντρική Γερμανία και 30 βαθμών στα νότια.

27 συνεχή έτη με θερμοκρασίες άνω του μέσου όρου το καλοκαίρι

Καθώς το καλοκαίρι του 2023 πλησιάζει στο τέλος του, οι μετεωρολογικές υπηρεσίες αρχίζουν να συνοψίζουν τι μπορεί να μας πει η εποχή για την εξέλιξη της κλιματικής κρίσης στη Γερμανία.

Μιλώντας στο Clean Energy Wire, μια έκδοση από το Βερολίνο που καλύπτει τη μετάβαση της Γερμανίας στην πράσινη ενέργεια, η DWD εξήγησε ότι το 2023 σηματοδοτεί το 27ο συνεχές έτος που “τα καλοκαίρια στη Γερμανία έχουν μετρηθεί ως υπερβολικά θερμά”.

Τα τελευταία χρόνια, οι ημέρες καύσωνα ή Hitzetage – ημέρες κατά τις οποίες η θερμοκρασία φτάνει τους 30 βαθμούς Κελσίου ή περισσότερο – εμφανίζονται νωρίτερα το καλοκαίρι και πιο τακτικά σε όλη τη Γερμανία και την Ευρώπη. Μόλις οι θερμοκρασίες φτάσουν τους 30 βαθμούς Κελσίου ή περισσότερο, ορισμένες ομάδες, όπως οι ηλικιωμένοι ή οι έγκυες, γίνονται πιο ευάλωτες.

Σύμφωνα με το ZDF, από τις 21 Αυγούστου 2023, η Γερμανία είχε δει 24 Hitzetage καθ’ όλη τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού. Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών από τη δεκαετία του 1970 έως τη δεκαετία του 1990, ο μέσος αριθμός των Hitzetage που αναμένονταν ανά καλοκαίρι στη Γερμανία ήταν λιγότερος από 10.

“Για άλλη μια φορά, μπορούμε να ζήσουμε ζωντανά την κλιματική αλλαγή”, δήλωσε στο Clean Energy Wire ο εκπρόσωπος της DWD Uwe Kirsche. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2023, η μέση θερμοκρασία ήταν 18,6 βαθμοί Κελσίου, 2,3 βαθμούς πάνω από τη διεθνή περίοδο αναφοράς 1961-1990.

Πώς θα επηρεάσει το ζεστό καλοκαίρι της Γερμανίας τη φθινοπωρινή συγκομιδή;

Απαντώντας στα στοιχεία του DWD, ο υδρολόγος του Ινστιτούτου Έρευνας Κλιματικών Επιπτώσεων του Πότσδαμ Fred Hatterman δήλωσε ότι η έκθεση του DWD “υπογραμμίζει ότι βρισκόμαστε εν μέσω της κλιματικής αλλαγής”.

Σύμφωνα με τη Γερμανική Ένωση Αγροτών (DBV), η έλλειψη βροχών κατά τη διάρκεια των γερμανικών καλοκαιριών των τελευταίων ετών είναι πιθανό να οδηγήσει σε συγκομιδή σιτηρών κάτω του μέσου όρου, αλλά θα ωφελήσει ορισμένες φθινοπωρινές καλλιέργειες.

Οι υπολογισμοί της Υπηρεσίας Κλιματικής Αλλαγής Copernicus της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποκάλυψαν ότι το 2023 έχει επί του παρόντος 85% πιθανότητα να είναι το θερμότερο έτος που έχει καταγραφεί ποτέ στη Γη.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης