Ημέρα Μνημείου στο Füssen: Η πόλη προσκαλεί σε έκθεση και ξενάγηση

Την ερχόμενη Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου, η πόλη Füssen θα συμμετάσχει στην Ημέρα Ανοιχτού Μνημείου. Σας προσκαλεί σε μια περιήγηση στην πόλη και σε μια έκθεση στο δημαρχείο.

Προκειμένου να ρυθμιστεί ο τρόπος με τον οποίο η πόλη αντιμετωπίζει το ιστορικό της κέντρο, οι αρχιτέκτονες ανάπλασης της εταιρείας “Die Stadtentwickler” αναθεωρούν επί του παρόντος το καταστατικό σχεδιασμού του Füssen.

Αυτοί οι τοπικοί οικοδομικοί κανονισμοί πρέπει να προσαρμοστούν, να επικαιροποιηθούν και να συμπληρωθούν σύμφωνα με τους υφιστάμενους κανονισμούς για την προστασία και τον μελλοντικό σχεδιασμό της ιστορικής παλιάς πόλης.

Σκοπός του είναι να συμβάλει στη διατήρηση του ιδιαίτερου αστικού τοπίου που έχει διαμορφωθεί με την πάροδο του χρόνου και να παρέχει ένα πλαίσιο σχεδιασμού για νέα κτίρια, τμήματα κτιρίων ή άλλες κατασκευές που είναι χαρακτηριστικό της περιοχής.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της πόλης, τα μέλη της επιτροπής δόμησης έλαβαν μια πρώτη επισκόπηση και προοπτική για το σχεδιασμό της παλιάς πόλης του Füssen στις αρχές Ιουλίου κατά τη διάρκεια μιας κοινής περιοδείας με την Κρατική Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων, το γραφείο χρηματοδότησης της κυβέρνησης της Σουαβίας και την Αρχή Προστασίας Μνημείων.

Πληροφορίες για το Old Town Ensemble

Την ερχόμενη Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου, ο δημοτικός σύμβουλος και αρχιτέκτονας Magnus Peresson θα δώσει στους επισκέπτες της πόλης (Füssen) μια εικόνα του συνόλου της παλιάς πόλης στην ξενάγησή του “Με αίσθηση της λεπτομέρειας”.

Οι ενδιαφερόμενοι θα συναντηθούν στο κέντρο της πόλης μπροστά από το κατάστημα αθλητικών ειδών Keller στις 4.30 μ.μ. Ο πρόεδρος του ιστορικού συλλόγου “Alt Füssen” θα αναφέρει πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία για τα κτίρια της παλιάς πόλης κατά τη διάρκεια της ξενάγησης. Η εκδήλωση είναι δωρεάν.

Στις 6 μ.μ., ο δήμαρχος Maximilian Eichstetter (CSU) θα εγκαινιάσει μια μικρότερη έκθεση με θέμα τον σχεδιασμό της παλιάς πόλης στον επάνω όροφο του δημαρχείου. Οι επισκέπτες μπορούν, αφενός, να δουν τις φωτογραφίες που υπέβαλαν οι πολίτες για τη φωτογραφική εκστρατεία “Με αίσθηση της λεπτομέρειας” και, αφετέρου, να μάθουν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για τις φωτογραφίες.

Ένας σταθμός επεξηγήσεων για το θέμα του σχεδιασμού της παλιάς πόλης περιμένει επίσης τους επισκέπτες, οι οποίοι μπορούν να πάρουν μαζί τους κάποιο αρχικό υλικό και προτάσεις για την ανάπλαση της παλιάς πόλης.

Στη συνέχεια, ο Sebastian Unsinn παρουσιάζει το πρώτο επεισόδιο του podcast του “Füssen with a Sense for Detail”, το οποίο δημιούργησε στο πλαίσιο της πτυχιακής του εργασίας. Συνοδεύοντας τα καταστατικά του σχεδιασμού, αυτό το podcast προσφέρει μια διαμεσολάβηση μεταξύ ερωτήσεων, εξηγήσεων και σχολίων σχετικά με τη συμμετοχή.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.