Προσοχή: Κάμερες ταχύτητας παρακολουθούν τη χρήση κινητού

Ένα smartphone στο τιμόνι αποσπά την προσοχή από την οδική κυκλοφορία. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, αυτό μπορεί να αποβεί μοιραίο.

Για τον καλύτερο έλεγχο της απαγόρευσης των κινητών τηλεφώνων, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πιλοτικό πρόγραμμα στη Ρηνανία-Παλατινάτο.

  • Κινηματογραφικές κάμερες υψηλής ανάλυσης
  • Επιτήρηση σε εξέλιξη στην περιοχή του Mainz
  • Νέα πινακίδα ενημερώνει τους χρήστες των δρόμων

Η χρήση κινητού τηλεφώνου ή tablet – χωρίς σύστημα hands-free – απαγορεύεται για τους οδηγούς στη Γερμανία.

Μέχρι τώρα, ωστόσο, ήταν δύσκολο για την αστυνομία να τιμωρήσει τις παραβάσεις. Αυτό πρόκειται τώρα να αλλάξει.

Κινητά τηλέφωνα στα αυτοκίνητα: επιτήρηση με κάμερες

Για το πιλοτικό πρόγραμμα στη Ρηνανία-Παλατινάτο, οι κάμερες εγκαταστάθηκαν πάνω στον δρόμο – για παράδειγμα σε γέφυρες αυτοκινητοδρόμων.

Είναι στραμμένα προς τα κάτω υπό γωνία, έτσι ώστε να φωτογραφίζουν μέσα από το παρμπρίζ στο αυτοκίνητο.

Οι κάμερες υψηλής ανάλυσης είναι κινητές και λειτουργούν οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Το λεγόμενο σύστημα monocam ελέγχει τα κινητά τηλέφωνα στην περιοχή του οδηγού και τη θέση του χεριού του οδηγού. Εάν πληρούνται και τα δύο κριτήρια, η κάμερα ενεργοποιείται.

Στη συνέχεια, εκπαιδευμένοι αστυνομικοί αξιολογούν τις εικόνες, επειδή δεν είναι όλες οι εικόνες ίδιες.

Κάμερες ταχύτητας κινητών τηλεφώνων: τρέχοντες έλεγχοι γύρω από το Mainz

Μετά από μια πρώτη δοκιμαστική φάση στην περιοχή του Τριέρ (Ιούνιος-Αύγουστος), η δεύτερη φάση βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη στην περιοχή του Μάιντς. Επηρεάζεται ο A60 κοντά στον κόμβο Mainz-Finthen.

Οι οδηγοί ενημερώνονται για την παρακολούθηση με μία οδική ταμπέλα. Η πινακίδα γράφει “Κάμερες παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων”. Συμπληρώνεται από την εικόνα μιας φωτογραφικής μηχανής.

2023: Επέκταση σε ολόκληρη τη Ρηνανία-Παλατινάτο;

Μετά την ολοκλήρωση του έργου, τα αποτελέσματα θα αξιολογηθούν. Εάν οι έλεγχοι αποδειχθούν επιτυχείς, η Ρηνανία-Παλατινάτο θέλει να χρησιμοποιήσει τη νέα τεχνολογία σε κρατιδιακό επίπεδο από το 2023.

Άλλες ομοσπονδιακά κρατίδια παρακολουθούν επίσης στενά το πιλοτικό πρόγραμμα. Επομένως, είναι πολύ πιθανό η παρακολούθηση των κινητών τηλεφώνων να γίνει σύντομα παγγερμανική. Στις Κάτω Χώρες, ο νέος τύπος κάμερας ελέγχου ταχύτητας λειτουργεί ήδη κανονικά.

Κινητά τηλέφωνα στο τιμόνι: η αιτία πολλών ατυχημάτων

Όποιος χρησιμοποιεί το smartphone του ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές κατά την οδήγηση θέτει σε κίνδυνο τον εαυτό του και τους άλλους.

Η ομιλία στο τηλέφωνο ή η αποστολή μηνυμάτων θεωρείται πλέον μία από τις κύριες αιτίες ατυχημάτων. Διακηρυγμένος στόχος του πιλοτικού σχεδίου είναι η αύξηση της οδικής ασφάλειας με περισσότερο έλεγχο.

Όποιος συλληφθεί να χρησιμοποιεί κινητό τηλέφωνο στο τιμόνι, θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο 100 ευρώ και θα λάβει έναν πόντο στο Φλένσμπουργκ.

Φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.