“Καμπανάκι” ταμείων για αύξηση εισφορών στη Γερμανία

Φέτος, ένας στους τέσσερις με νόμιμη ασφάλιση υγείας στη Γερμανία θα πρέπει να πληρώσει περισσότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Welt.

Οι επικεφαλής των μεγαλύτερων ασφαλιστικών ταμείων (ΑΟΚ, DΑΚ) κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: Εάν η κυβέρνηση δεν αντιδράσει, υπάρχει κίνδυνος περαιτέρω ταχείας αύξησης των εισφορών.

Περισσότεροι από 1 στους 4 από τα 73 εκατομμύρια άτομα με νόμιμη ασφάλιση υγείας, θα πρέπει να πληρώσουν υψηλότερες εισφορές στην ασφάλιση υγείας τους φέτος.

Αυτό αναφέρει η Welt am Sonntag, βάσει αξιολόγησης της λίστας των εισφορών που δημοσιεύτηκε στις αρχές του έτους από την ένωση των εταιρειών ασφάλισης υγείας.

Αντίστοιχα, 19 από τις 97 νόμιμες ασφάλειες υγείας (GKV) έχουν αυξήσει την πρόσθετη εισφορά.

Αυτά περιλαμβάνουν 9 από τα 11 γενικά τοπικά ταμεία ασφάλισης υγείας (ΑΟΚ). Σε τα 9 αυτά ταμεία είναι ασφαλισμένοι σχεδόν 21 εκατομμύρια άνθρωποι.

Μόνο 9, πολύ μικρότερα εταιρικά ταμεία ασφάλισης υγείας (BKK) μείωσαν τη συνεισφορά στο τέλος του έτους.

Πηγή: Capital.gr

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.