Οι καταναλωτές απειλούνται με πρόσθετες πληρωμές στη Γερμανία

Γερμανία: Γραφειοκρατία και αλλαγή συμβολαίου μετά από 17χρόνια

Πολλοί καταναλωτές δεν το αντιλαμβάνονται καν: Για παράδειγμα, οι προμηθευτές ενέργειας δεν έχουν χρεώσει για μήνες ορισμένους πελάτες για τις δόσεις φυσικού αερίου. Υπό ορισμένες συνθήκες, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές πρόσθετες πληρωμές.

Οι περισσότεροι καταναλωτές δεν χρειάζεται στην πραγματικότητα να ανησυχούν για τις πληρωμές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.

Έχουν δώσει στον προμηθευτή ενέργειας εντολή άμεσης χρέωσης και υποθέτουν ότι τα ποσά θα χρεώνονται τακτικά.

Η πραγματικότητα, ωστόσο, φαίνεται διαφορετική σε πολλές περιπτώσεις.

Δόσεις ενέργειας που δεν χρεώνονται στη Γερμανία

Οι πάροχοι ενέργειας δεν έχουν χρεώσει ορισμένους από τους πελάτες τους τακτικά ή καθόλου από τον Μάρτιο.

Το βαυαρικό κέντρο συμβουλών καταναλωτών προειδοποιεί ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόσθετες πληρωμές.

Οι καταναλωτές που προμηθεύονται ενέργεια από την Stadtwerke München επηρεάζονται επίσης.

Σύμφωνα με την Stadtwerke, ο λόγος για τις ελλιπείς χρεώσεις είναι η δαπάνη που προκλήθηκε από την εισαγωγή του φρένου τιμών.

Στα τέλη Μαρτίου, ο προμηθευτής ενέργειας ανακοίνωσε ότι θα ενημέρωνε τους πελάτες του με προσωπικές επιστολές για το πώς το φρένο θα επηρέαζε κάθε πελάτη ξεχωριστά και πώς θα άλλαζε το αντίστοιχο πρόγραμμα χρέωσης.

Τα τιμολόγια έπρεπε να επανυπολογιστούν αναδρομικά από τον Ιανουάριο.

Πριν ενημερωθούν οι πελάτες σχετικά, ωστόσο, οι προμηθευτές ενέργειας δεν μπορούν να συνεχίσουν να χρεώνουν τις πληρωμές δόσεων.

Οι καταναλωτές μπορούν να υπολογίσουν οι ίδιοι το ποσό των πρόσθετων πληρωμών

Το ποσό των εκ των υστέρων πληρωμών που πρέπει τώρα να αναμένουν οι επηρεαζόμενοι εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ατομική κατανάλωση.

Σύμφωνα με την Ένωση Βαυαρικής Βιομηχανίας Ενέργειας και Ύδρευσης, οι καταναλωτές μπορούν να εκτιμήσουν το ποσό των πρόσθετων πληρωμών με έναν μικρό υπολογισμό.

Για να γίνει αυτό, πρέπει πρώτα να αθροιστούν οι δόσεις που λείπουν. Σε αυτό πρέπει να προστεθούν οι αυξήσεις των τιμών που ανακοίνωσε ο προμηθευτής.

Για αυτές, με τη σειρά του, ο καταναλωτής πρέπει να λάβει υπόψη του το φρένο τιμών στο λογαριασμό του.

Το αποτέλεσμα παρέχει μια πρώτη εικόνα για το ποιες πρόσθετες πληρωμές θα μπορούσαν να οφείλονται.

Αυτό λειτουργεί για το φυσικό αέριο όπως και για την ηλεκτρική ενέργεια.

Η Stadtwerke München υποθέτει χαμηλές πρόσθετες πληρωμές

Ωστόσο, η Stadtwerke München προσπαθεί να καθησυχάσει τους πελάτες της. Προς το παρόν δεν υπάρχει συσσώρευση καθυστερούμενων πληρωμών.

Το 65% των καθυστερούμενων πληρωμών είναι μικρότερες από 100 ευρώ.

Το ύψος των καθυστερούμενων πληρωμών για το υπόλοιπο 35 τοις εκατό των πελατών, ωστόσο, αφήνεται ανοιχτό από τον προμηθευτή ενέργειας.

Ωστόσο, όποιος δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στο ποσό που πρέπει να καταβάλει για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές μπορεί να επικοινωνήσει με τη δημοτική επιχείρηση κοινής ωφέλειας.

Στη συνέχεια θα βρεθούν ατομικές λύσεις, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου.

Δεν είναι δυνατή η άσκηση νομικής προσφυγής κατά των καθυστερούμενων πληρωμών

Οι καταναλωτές δεν μπορούν να αμυνθούν νομικά κατά των πρόσθετων πληρωμών, ακόμη και αν αυτές οφείλονται στο γεγονός ότι ο πάροχος ενέργειας δεν χρέωσε τον λογαριασμό τακτικά.

Οι πελάτες είναι υποχρεωμένοι να εξετάζουν τις καταστάσεις του λογαριασμού τους κάθε μήνα και να ελέγχουν οι ίδιοι αν έχουν γίνει πληρωμές ή όχι.

Εάν είναι απαραίτητο, ο καταναλωτής πρέπει να μεταφέρει τα ποσά μεμονωμένα, προκειμένου να αποφύγει ενδεχομένως υψηλές πρόσθετες απαιτήσεις, σύμφωνα με το Βαυαρικό Κέντρο Συμβουλευτικής Καταναλωτών.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης