Κατασβέστηκε γιγαντιαία πυρκαγιά στο Ντούισμπουργκ

Νικόλαος Σκριτλής

Updated on:

πυρκαγιές στα ηλεκτρικά οχήματα

Πυρκαγιά στη μεγαλύτερη μάντρα ανακύκλωσης αυτοκινήτων στη Γερμανία. Δύσκολη κατάσβεση από την πυροσβεστική, ευτυχώς χωρίς ανθρώπινες απώλειες…

Μια μαύρη στήλη καπνού με λαμπερές πορτοκαλί φλόγες στη μέση, δύσοσμος καπνός πάνω από πολλές συνοικίες και γειτονικές κοινότητες.

Συναγερμός μεγάλης κλίμακας στο λιμάνι του Ντούισμπουργκ, 250 πυροσβέστες δίνουν μάχη με μια καταστροφική πυρκαγιά από το πρωί της Πέμπτης!

Ο Schimanski έχει ήδη κινηματογραφήσει εδώ

Στις 7.30 π.μ. λήφθηκαν κλήσεις έκτακτης ανάγκης από το λεγόμενο “νησί των παλιοσίδερων”.

Στη μεγαλύτερη μάντρα ανακύκλωσης αυτοκινήτων της Γερμανίας, το οποίο απέκτησε παγγερμανική φήμη μέσω του “τόπου εγκλήματος” Schimanski, έχει ξεσπάσει πυρκαγιά.

Ο εκπρόσωπος της πόλης Maximilian Böttner δήλωσε στη BILD: “Περίπου 100 τόνοι παλιοσίδερα έπιασαν φωτιά εκεί σε ένα εργοστάσιο ανακύκλωσης, μεταξύ των οποίων και διαλυμένα αυτοκίνητα”.

Αργότερα, ο δήμος έκανε λόγο ακόμη και για περίπου 1.000 τόνους παλιοσίδερα και σκραπ οχημάτων που κάηκαν.

Αν και γρήγορα έγινε σαφές ότι ευτυχώς δεν κινδύνευαν ανθρώπινες ζωές, η ακραία επιχείρηση απαίτησε τα πάντα από τους πυροσβέστες.

Μέχρι το απόγευμα, η πυρκαγιά είχε τεθεί υπό έλεγχο.

Σε ανακοίνωσή της, η πόλη του Ντούισμπουργκ ανέφερε: “Προς το παρόν, τα υπολείμματα της πυρκαγιάς απομακρύνονται και κατασβήνονται με τη βοήθεια εκσκαφέων.

Αυτές οι εργασίες μεταπυρόσβεσης αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι τις βραδινές ώρες”.

Το βράδυ, η πυροσβεστική ανέφερε ότι οι φλόγες είχαν σβήσει. Η αναζήτηση της αιτίας δεν θα πρέπει να ξεκινήσει μέχρι να κρυώσει η εστία της φωτιάς.

Ο οξύς καπνός είχε προηγουμένως εξαπλωθεί γρήγορα όχι μόνο στο νησί των παλιοσίδερων, αλλά επηρέασε και γειτονικές συνοικίες του Ντούισμπουργκ.

Προειδοποιητικές εφαρμογές όπως η NINA τέθηκαν σε λειτουργία.

Αρχικά, οι προειδοποιήσεις για τον πληθυσμό περιορίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Ντούισμπουργκ και του Μούλχαϊμ, αλλά χρειάστηκε να επεκταθούν σημαντικά κατά τη διάρκεια του πρωινού.

Ο άνεμος διέσπειρε επίσης την πυρκαγιά από παλιοσίδερα σε μια ευρεία περιοχή του Ντίσελντορφ, του Μέτμαν και μέχρι το Ομπερχάουζεν.

Αυτό που είναι ορατό μόνο ως σκοτεινά σύννεφα σε μεγαλύτερη απόσταση φτάνει επίσης σε σπίτια και περιοχές κοντά στη μάντρα.

Η πυροσβεστική υπηρεσία και η κρατική υπηρεσία της NRW για τη φύση, την προστασία του περιβάλλοντος και την προστασία των καταναλωτών πραγματοποίησαν τακτικές μετρήσεις.

“Μέχρι στιγμής, δεν έχουν εντοπιστεί επιβλαβείς ρύποι και δεν υπάρχει οξύς κίνδυνος για την υγεία του πληθυσμού.

Ωστόσο, λόγω της οσμικής όχλησης, συνιστάται να συνεχίσουν να παραμένουν κλειστά τα παράθυρα και οι πόρτες”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της πόλης.

Για να μπορέσουν να ανακουφίσουν τις δυνάμεις του Ντούισμπουργκ, ζητήθηκε από την περιφερειακή κυβέρνηση του Ντίσελντορφ ετοιμότητα πυροσβεστικής, η οποία αποτελείται από βοηθούς από τις πόλεις Έσσεν, Μυλχάιμ και Ομπερχάουζεν.

Η Γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τεχνικής Βοήθειας (THW) και ο Γερμανικός Ερυθρός Σταυρός συμμετέχουν επίσης.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης